«Побєду» привіз зі сходу України
Рівненщина

«Побєду» привіз зі сходу України

30 червня 2016, 11:13
0
0
Сподобалось?
0

Коли 51-річний Олександр Сущик із Костополя проїжджає вулицями на своїй автівці, перехожі ще довго кидають йому вслід зацікавлені погляди. І не дивно, адже радянські машини марки ГАЗ-М-20 «Побєда» 1957 року нині зустрінеш не часто.

Цей автомобіль далекобійник Олександ Сущик придбав десять років тому у товариша з Кривого Рогу. Про таку машину мріяв давно. Тож коли знайомий повідомив, що продає свою ретроавтівку, не роздумуючи поїхав її купувати.

– Зараз машина має дещо інший вигляд. Я її перефарбував, замінив коробку передач на сучасну, поставив УАЗівського двигуна, – поважно обходячи свою «Побєду», розповідає Сущик. – Хотілося б, щоб усе залишилося оригінальне, але то дороге задоволення. До зміни двигуна, приміром, машина «брала» 15 літрів бензину на 100 кілометрів, зараз – 11. Із запчастинами проблем немає. Тепер в Інтернеті існує чимало ретроклубів, де можна купити все необхідне.

Автомобіліст зізнається, що «Побєдою» неодноразово їздив на виставки ретроавтомобілів у Київ. Мріє, що найближчим часом відвідає подібний захід і у Європі. От тільки підремонтує свою залізну конячку та поставить назад усі оригінальні запчастини, бо такі умови участі у з’їзді.

– Ця машина мені дуже подобається. Вона не капризує, – зізнається. – А ще, цей ГАЗ – найкращий варіант для наших доріг, бо він всепрохідний. Іномаркою й близько не заїхати в ті місця, де без проблем проїжджає моя «Побєда».

На його «стареньку» знаходиться чимало покупців. Буває, що просто на вулиці підходять люди і пропонують звабливу ціну. Олександр у своєму рішенні категоричний: нізащо не продасть.

– Якщо хтось хоче проїхатися – будь ласка, нікому не відмовлю. Дозволяю покермувати і сину, і друзям. А от продати, то вже вибачте. Душа не продається, а я в цю красуню всього себе вклав. Шкода, правда, що не знаю історії цієї машини. Але все рівно ціную її як найдорожчий скарб і не проміняю на найдорожчу іномарку, нехай би її безкоштовно мені давали, – завершує Олександр Сущик.

Марія МАРТИНЮК, Рівненська область


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися