Рівненщина

У Рівному можуть заборонити співати кришнаітам релігійні пісні?

14 липня 2016, 12:37
0
0
Сподобалось?
0

 

Заборонити кришнаітам співати релігійні пісні у громадських місцях пропонує рівнянин Олександр Сухачов. Саме з такою пропозицією він звернувся до місцевої влади через електронну петицію на сайті Рівненської міськради.

У ній йдеться наступне:

 

«Прогулюючись із дитиною-немовлям по алеях парку "Лебедине озеро" міста Рівне регулярно доводиться спостерігати наступну картину: група людей у одязі помаранчового кольору (судячи з усього, кришнаіти), на протязі кількох годин розспівують пісні релігійного змісту. При цьому, піснеспіви, зазвичай, виконуються із застосуванням звукопідсилюючої техніки, таким чином співи "харе кришна" чутно на усій території парку, завдяки чому пасивними слухачами релігійного дійства на протязі кількох годинМИМОВОЛІ доводиться бути усім відвідувачам парку. 

 

Статтею 35 Конституції України визначено, що кожен  має право на свободу віросповідання. Тобто ніхто, попри волю громадянина, не може нав'язувати йому свої релігійні погляди. Однак, зазначені вище діяння змушують мешканців міста Рівне попри їх волю приймати участь у чужих для них релігійних обрядах.

 

Я, як і переважна більшість громадян міста Рівне, є християнином. Якщо християнин бажає прийняти участь у богослужінні, він відвідує спеціально відведене та облаштоване для цього місце - храм. Вважаю, що представникам інших релігійних конфесій необхідно поводитись таким же чином.

 

Зважаючи на вищевикладене, пропоную:

 

- заборонити представникам кришнаітів виконувати піснеспіви у громадських місцях  міста Рівне.»

 

Збір підписів щодо цього розпочався з 8 липня і триватиме до 22 липня цього року.

 

 

 

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися