Водії з АТО вчать колег-новобранців керувати авто у цілковитій темряві й уникати обстрілів
Рівненщина

Водії з АТО вчать колег-новобранців керувати авто у цілковитій темряві й уникати обстрілів

21 липня 2016, 12:56
0
0
Сподобалось?
0

На Рівненському полігоні розпочато стажування водіїв автомобільної техніки різних категорій. Протягом місяця строковики та контрактники військ оперативного командування «Захід», які відібрані на відповідні посади вивчатимуть правила дорожнього руху, особливості будови і технічного обслуговування транспортних засобів, водіння в день та в ночі, дії водія під час обстрілів та в інших екстремальних ситуаціях.

Про це повідомляє Віктор Шубец з прес-центру оперативного командування «Захід».

Для повноцінного навчання військові інструктори, які мають чималий досвід участі в АТО тісно поєднуватимуть теоретичну частину в навчальних класах та практичні заняття на автодромі, майданчику ремонтного підрозділу, військовому стрільбищі.

В рамках підготовки військових водіїв відбудуться денний марш на 70 кілометрів, нічний на 90. А під час тактико-спеціальних занять на полігоні та за його межами за кермом бійці подолають 250 кілометрів асфальту та польових шляхів.

Як зазначив офіцер автомобільної служби озброєння оперативного командування «Захід» майор Роман Поліщук, окрім евакуації техніки з поля бою, подолання важко прохідних ділянок дороги та броду, надання першої медичної допомоги пораненим, особливістю підготовки цього разу стане пересування замінованих ділянок місцевості, дії водіїв під час обстрілів з різних типів ворожого озброєння.

- Ми повинні навчити водіїв того, чого навчилися самі. Це, перш за все, керувати великогабаритними автомобілями в цілковитій темряві, адже саме такий спосіб переміщення військ відмінно показав себе під час виконання завдань АТО, - наголосив офіцер.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися