Рівненщина

У трьох районах Рівненщини карантин через африканську чуму

23 серпня 2016, 10:16
0
0
Сподобалось?
0

Три спалахи африканської чуми свиней зафіксували ветеринари у селах Дубровицького, Володимирецького і Зарічнинського районів Рівненської області. Наразі у населених пунктах, де хворіли тварини, введено карантин і проводяться заходи для ліквідації вірусу.

За словами начальника управління безпечності харчових продуктів і ветеринарії ГУ “Держземпромспоживслужби” в Рівненській області Олександра Костюка, у селах Озеро, Вербівка, Новорічиця проводять заходи щодо вилучення тварин і продукції.

- У районах, де був зафіксований спалах хвороби, проходили засідання комісій і проводилися заходи з профілактики і протидії поширенню чуми. Так, спеціалісти пройшли всі двори, вилучили тварин, у яких була підозра на чуму, та м'ясопродукти. А також встановлені спільні пости поліції і ветеринарної служби, щоб тварин не вивозили за межі сіл, де були виявлені спалахи чуми. Окрім того, вживатимуться заходи щодо обмежень ввезення і вивозу тварин за межі районів, де є спалах хвороби. Також проведеться дезінфекція домогосподарств, - каже Олександр Костюк.

Наразі спеціалісти розглядають версію, що збудник африканської хвороби міг бути завезений із Білорусі, адже саме в прикордонних районах і були зафіксовані спалахи хвороби.

Нагадаємо,на африканську чуму хворіють всі види свиней. Зазвичай це завершується летальними випадками. Збудник хвороби доволі стійкий у навколишньому середовищі та може зберігатися доволі довго. Людям вірус загрози не несе.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися