Китайці вкладуть $20 млн у вирощення і переробку льону в Україні
Рівненщина

Китайці вкладуть $20 млн у вирощення і переробку льону в Україні

31 серпня 2016, 11:21
0
0
Сподобалось?
0

Земельну ділянку площею 30 тис. га планує засіяти льоном китайська текстильна компанія "YUYUE Home textile co. Ltd" у Рівненській області. Для переробки сировини протягом 5 років збудують завод і налагодять виробництво. Загальний обсяг інвестицій складе $20 млн, повідомляє Рівненська облдержадміністрація.

"Переговори щодо будівництва заводу почалися ще півроку тому. Нині інвестори вийшли на фінішну пряму. Ми зацікавлені в стратегічних інвестиціях, що сприятимуть розвитку економіки. Тим більше, що особливістю проекту є відновлення льонарства на Поліссі. Грунтово-кліматичні особливості Рівненщини сприятливі для розвитку цієї галузі. Тож є всі умови, аби цей проект стартував саме у нас і став успішним", - розповів після зустрічі із китайською делегацією перший заступник голови Рівненської облдержадміністрації Юрій Приварський.

Президент текстильної компанії Лін Юксінг заявив, що вже визначилися із ділянкою для підприємства – це Костянтинівська сільрада Сарненського району. Місцева влада запропонувала їм площі для побудови заводу та ділянку для посіву та обробки льону.

Будівництво заводу з переробки льону розпочнуть вже цьогоріч. Термін реалізації проекту – 5 років. Інвестори планують налагодити увесь цикл виробництва – від вирощування до переробки льону. Після завершення будівництва на підприємстві створять близько 1000 робочих місць, 90% робітників будуть місцеві мешканці.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися