Ікона Богородиці закровоточила серцем
Рівненщина

Ікона Богородиці закровоточила серцем

31 березня 2017, 09:54
0
1
Сподобалось?
1

У селі Полівці Гощанського району в будинку 80-літньої Раїси Трофимчук кровоточить ікона. Сталося диво після того, як жінка перенесла інфаркт. На образі чітко видно, як краплина червоного кольору цівкою стікає із серця Богородиці. Місцевий священнослужитель отець Ігор переконаний, що це було знамення українцям про війну на Донбасі.

На Великдень кров пішла сильніше

У будинку Трофимчуків у Полівцях нема стіни, де б не висів образ. Тільки один куток пустує. Донедавна тут була ікона Богородиці. Її в парі з Господнім образом родині тридцять літ тому подарував брат уже покійного Савелія Трофимчука. Чоловік сам зробив ікони: обклав фотографії квіточками з фольги, закрив склом.

– Так та пара образів висіла у спальні. Щоранку, щовечора я молилася на них, – каже Раїса Трофимчук.

У 2010 році Раїса Іванівна сильно занедужала – перенесла інфаркт. Два місяці провела на лікарняному ліжку. За цей час довелося багато подолати, але іскра надії підтримувала і давала сили. А коли повернулася додому, діти зустріли звісткою, що ікона Богоматері плаче серцем. Дочка Раїси Іванівни прибирала й помітила, що на образі почали раптом набухати крапельки червоної рідини. Жінка спробувала чистити її, мити. Думала, що то пляма на склі, а насправді – на самому полотні.

– Вдома в мене ще десять ікон є, але з жодною з них нічого чудного не сталося. Навіть та, що була в парі, залишилася без змін, – веде далі Раїса Іванівна.

Підтвердив диво в обійсті прихожанки настоятель місцевого храму Святої мучениці Параскеви-П’ятниці отець Ігор, який на Водохреще прийшов окропити свяченою водою хату. Та на Великдень червона цятка на іконі побільшала, й кров із серця Божої Матері пішла сильніше. Тоді Трофимчуки попросили священика, аби забрав образ до церкви.

Даних про те, щоб хтось зцілювався біля кровоточивої ікони, не було. Однак за лічені дні поголос про полівецьке диво облетів усю округу.  Й до місцевого храму з’їжджалися сотні вірян, аби вклонитися перед святинею.

Тривожний знак для невіруючих

«Чудо – а страшно», – кажуть місцеві мешканці про диво в оселі односельчанки Раїси Іванівни. Переповідають, що навіть у батюшки, коли помітив кровоточиву ікону, руки затряслися.

– Часто чув, що образ то оновився, замироточив, а от кров із серця бачу вперше, – зізнається настоятель місцевого храму. – Зазвичай такі дива трапляються зі старими, намоленими іконами. Тим чудніше, бо ця – сучасна.

За словами священика, люди, у будинку яких стається таке диво, обрані Богом не випадково. Мовляв, такі речі Всевишній посилає або глибоко віруючим, або тим, хто зневірився і занепав духом, щоби показати їм усю силу Господню.

– Це тривожний знак, і перш за все для людей невіруючих. Це знак від Бога, яким він засвідчує свою присутність, – каже отець Ігор. – Що саме значить це кровоточіння, ми можемо тільки здогадуватись, але це було свого роду передбачення про сьогоднішні події на Донбасі. Цього знака повинні боятися ті, хто скоює злочини на нашій землі, адже чаша Божого гніву вже переповнена.

Раїса Іванівна впевнена, якби люди почали сердечно молитися, стали каятися душевно, ситуацію можна було б виправити. Каже, зараз більше відповідальності й сили лежить на жінках, які чекають синів, чоловіків з війни на Донбасі.

– Світ потребує жіночої гарячої та щирої молитви. Молитися треба серцем за мир. А якою молитвою – немає значення, – додала Раїса Трофимчук.

Після того, як ікону перенесли до храму, кров одразу потекла більшою силою, та згодом зупинилась і почала ніби вигоряти. Отець Ігор пояснює це тим, що, коли часто зрушувати з місця образи, вони перестають проявляти чудо. Тож у планах настоятеля храму повернути ікону до домівки прихожанки Раїси Трофимчук.

Катерина ЛОЗИЦЬКА, Рівненська область


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися