Сергій Литвинов
Рівненщина

Убила чоловіка на очах у дітей і втекла у Єгипет?

7 квітня 2017, 15:55
0
0
Сподобалось?
0

За кордоном заарештували молоду жінку з Рівного – підозрювану у страшному злочині

Звістка про те, що у Рівному зник відомий перукар та стиліст Сергій Литвинов, миттю облетіла місто. Друзі знали, що чоловік планував купувати авто, тож зібрав чималу суму грошей. Однак по машину так і не поїхав. Та ще й усі телефонні номери Сергія раптом перестали відповідати. Куди він подівся? Знайомі губились у здогадках, адже зникати без попередження – не у його стилі. Врешті вони звернулися до поліції.

Разом не жили вже кілька місяців

Останнім часом Сергій був якийсь напружений. Коли друзі запитували, у чому річ, відповідав щиро: у дружині. Він, кажуть, почав помічати, що благовірна потайки цупить у нього гроші. Комусь навіть обмовився про розлучення.

Для Сергія це був уже другий шлюб. З першою дружиною він підтримував непогані стосунки, адже там підростав син. Друга народила чоловікові ще двійко дітей. Але сімейне життя не дуже складалося. За кілька місяців до трагедії пара, як стало відомо, роз’їхалася. Правда, офіційно розлучення вони не оформили, хоч і проживали вже нарізно. Жінка винаймала квартиру для себе та дітей.

Друга дружина, розповідають, могла собі дозволити дивні речі. Коли їй захотілося на море, усе залишила і зібралася за кордон. Гайнула, покинувши малих діток на сестру. Що її нестримно манило: сонце, море? Чи… курортні романи?

Пізніше мати зізнається, що донька показувала їй фото своїх знайомих неслов’янської національності. Скаже, що пробувала її напоумити, однак на жодні зауваження щодо своєї поведінки та не реагувала. Навпаки, останнім часом зробилася дуже дратівливою і спалахувала за найменшої дрібниці.

Перед попередньою поїздкою за кордон, кажуть, дружина вкрала у Сергія гроші й щось із золота. Коли він став її шукати, щоб з’ясувати, що сталося, та йому розповіла байку про те, що вона… у лікарні, мовляв, у неї рак.

Два дні з мертвим зятем у коморі

На початку лютого 23-річна жінка знову зібралася на море. Подорож запланувала у Єгипет. Цього разу дітей вирішила залишити на матір, тож попросила її приїхати в гості та трохи з онуками пожити. Похапцем склала свої речі в сумку і побігла, посилаючись на те, що в останню хвилину сталися зміни у рейсі, тож їй потрібно дуже поспішати. Тоді ніхто й подумати не міг, із чим може бути пов’язаний такий поспіх.

Тим часом поліція розпочала пошук Сергія. Звісно, прийшли і в квартиру до його благовірної. Та замість неї двері відчинила її матір. Правоохоронці взялись обшукувати житло. І коли заглянули у комору – вжахнулися: там з пакета для сміття стирчали… ноги Сергія. Труп чоловіка із численними ножовими пораненнями був запханий під нижню полицю і прикритий ковдрою. Попереду стояли дитячий візок і повні пакети зі всяким непотребом. Звідти жахливо тхнуло.

Про вбивство розповіли… діти

Страшна знахідка настільки шокувала тещу, що вона почала битися головою об стіну, повторюючи ту ж саму фразу:

– Я спала з ним, з трупом…

Біля мертвого батька два дні ходили і діти.

Звісно, підозра у скоєнні злочину впала на тещу. Проте відпрацьовувалися різні версії. Поступово відкрилась інша картина. Про те, хто Сергія вбив, розповіли його діти! Вони зізналися, що нападала на тата мама.

Коли поліцейські опитали сусідів, з’ясувалося, що люди чули, як того дня подружжя скандалило. Це було не вперше, тож відразу особливої уваги на ту сварку і не звернули. Та коли почули волання чоловіка «Люди, рятуйте, мене вбивають!», хтось наважився підійти до дверей тієї квартири та постукати. Не відчинили. Але невдовзі шум стих, а жінка з дітьми вибігла з хати. Тож у поліцію так ніхто із сусідів і не звернувся.

Поранилась, бо «м’ясо різала»

Як далі розгорталися події, достеменно не відомо. Але можна скласти ймовірну хронологію подій, зіставивши свідчення різних людей.

Коли Сергій передзвонив, що вже їде на роботу, проте так і не з’явився у салоні, дівчата-перукарки вирішили йому перетелефонувати. Спершу йшли довгі гудки – ніхто слухавку не знімав, а потім усі номери «відключилися». Через якийсь час у перукарню з дітьми прибігла дружина Сергія й запитала, чи його нема. Колеги відповіли, що немає і не знають, де він. Вони звернули увагу на закривавлену руку гості й поцікавилися, де поранилася.

– Та м’ясо різала, – спокійно відповіла жінка.

Посидівши трохи, вона попросила дозволу зайти в одну з кімнат поміряти щойно придбані штани. І її пустили. Кажуть, дружини не було кілька хвилин. У тому приміщенні стояв сейф, де Сергій тримав усі гроші. Йшлося про десятки тисяч доларів. Коли пізніше залізну шафку відкрив товариш чоловіка, запідозривши лихе, побачив, що усі кошти зникли. Він перепитав у перукарок, хто туди недавно заходив. І почув, що була благовірна стиліста.

Тоді головною підозрюваною у вбивстві стала дружина Сергія. Та як її не намагалися знайти, все було безуспішно. Мати жінки розповіла, що дочка планувала полетіти на відпочинок у Єгипет. І справді, виявилося, що молода рівнянка залишила країну в аеропорту «Бориспіль», сівши на літак, що курсував у тому напрямку.

В Африці попалася на довідці про розлучення

Вдову оголосили у міжнародний розшук. Чи вірив хтось, що її знайдуть? Відверто: мало хто. Але впродовж місяця рівнянку арештували. Попалася банально. Вона подалася до однієї з установ у Єгипті, щоб отримати довідки про розлучення. Для чого? Бо хотіла… знову вийти заміж.

– На підставі ухвали суду про оголошення в міжнародний розшук компетентні органи Єгипту її затримали, – повідомив заступник начальника ГУ Нацполіції в Рівненській області Олександр Панасюк.

Правоохоронці запевняють, що є достатньо доказів, що саме вона завдала численних ударів ножем своєму чоловікові, а потім сховала його тіло у квартирі. Якщо причетність жінки до вбивства доведуть, їй загрожує 15 років за ґратами або довічне ув’язнення.

Наталія КРАВЧУК, м. Рівне


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися