У злочинцеві впізнав... старшого сина
Рівненщина

У злочинцеві впізнав... старшого сина

20 квітня 2017, 16:17
0
0
Сподобалось?
0

Ми повідомляли про жахливе вбивство, яке сталося 1 квітня у місті Дубні. В приватному будинку була знайдена мертвою місцевий адвокат Віта Шаблій, а її чоловік В’ячеслав Чайка, екс-керівник міліції Рівненщини, – тяжко пораненим. Лікарі боролися за його життя, та 14 квітня серце чоловіка зупинилося. Він встиг дати свідчення – стріляв його син від першого шлюбу Ігор, який є прокурором Тернопільської обласної прокуратури.

Війна за будинок

Сьогодні вже відомо, що причиною кривавого злочину стали сімейні конф­лікти. Як вдалося з’ясувати журналістам, 55-річний В’ячеслав Чайка офіційно одружений з Вітою Шаблій не так давно, хоча у них є спільний 17-літній син. З першою дружиною у чоловіка двоє синів – 29 і 9 років.  

 – Після розлучення між В’ячеславом Чайкою, його колишньою жінкою і дітьми складалися неприязні стосунки. Потерпілий виставив їх із дому. За попередньою версією, причиною трагедії став розподіл майна сім’ї, який досі не завершено, – повідомив  заступник начальника обласного главку Нацполіції Сергій Волков.

У Дубні розповідають, що будинок, у якому В’ячеслав Чайка проживав з першою родиною, екс-дружина хотіла залишити собі. Чоловік же вважав інакше і вимагав усе поділити навпіл. Очевидно, Ігор вирішив по-своєму допомогти матері розв’язати сімейний конфлікт. Ходять чутки, що напередодні трагедії В’ячеслава Чайку сильно побили невідомі. Але, підозрюючи, що до організації інциденту може бути причетний син, побитий не став подавати заяву в поліцію.

Батько свідчив проти сина

Напружена ситуація в родині призвела до кривавої розв’язки. Про події 1 квітня батько і син розповідали по-різному.

– Того дня я порався по господарству на вулиці, – розказав у інтерв’ю одному з телеканалів В’ячеслав, лежачи в лікарняній палаті. – Дружина пішла у будинок і довго не поверталась. Я пішов слідом. У будинку побачив якогось чоловіка, який стояв до мене спиною, а на голові був капюшон куртки. Подумав: «злодій» – і накинувся на нього та звалив з ніг. Чоловік почав у мене стріляти з пістолета, ранив. Я впав, і ми продовжували боротьбу на підлозі. Він ще декілька разів вистрелив, але не попав, тоді став бити мене рукояткою по голові. З голови нападника спав капюшон – і я впізнав у ньому... старшого сина. Від несподіванки мене на секунду немов паралізувало. Нарешті я щосили відштовхнув його від себе, вбіг у дім і закрив за собою двері.

Потім чоловік розповів, що ще де­кілька хвилин, стікаючи кров’ю, щосили намагався тримати ручку дверей, аби син не міг до нього дістатися. Лише коли той пішов, він побачив у калюжі крові мертву дружину.  Як пізніше встановили експерти, у Віту Шаблій стріляли з близької відстані, вона отримала смертельні поранення в голову та серце.

Підозрюваного випустили під домашній арешт

Лише через два дні підозрюваний здався правоохоронцям. І дещо по-іншому представив картину подій того дня, відповідаючи на запитання судді, як він опинився на місці злочину.

– Я там зареєстрований. Будинок куплений на гроші моїх батьків. Я захищався від агресивних дій батька, тому що відчував загрозу для свого життя. Зброя не моя, а його. Він наставив на мене пістолет. Після пережитого був у глибокому шоці, наляканий.

3 квітня Ігор Чайка сам прийшов до правоохоронців. Журналістам, присутнім на суді, він сказав лише одну фразу: «Я не хотів убивати». Судячи зі свідчень, Ігор Чайка, який має вищу юридичну освіту, намагається подати все як несплановане вбивство у стані афекту. До того ж пістолет поки не знайшли.

На роботі у Тернопільській прокуратурі, сусіди розповідають про Ігоря лише хороше: добрий, чуйний. Враховуючи його характеристику, а також те, що у нього маленький син, на час слідства суддя обрав для підозрюваного запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Він повинен носити електронний браслет і не залишати будинок своєї матері, яка проживає в Дубні, з’являтися за викликом до суду і слідчого, а також здати свій закордонний паспорт.

Підозрюваному тепер уже в подвійному убивстві загрожує довічне ув’яз­нення.

Підготувала Наталка СЛЮСАР


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися