Європа дає 13 мільйонів гривень для підземелля Рівного
Рівненщина

Європа дає 13 мільйонів гривень для підземелля Рівного

1 вересня 2017, 09:25
2
0
Сподобалось?
0

Рівне за його підземельне життя прославив письменник Володимир Короленко у повісті «Діти підземелля». Наразі проведено розкопки на місці палацу Любомир­ських, у центральному парку міста і виявлено чимало архітектурних та історичних артефактів. 

Міське управління культури і туризму написало проект до Європейської комісії у Бельгії. Звідти надійшла відповідь, що готові профінансувати 90 процентів робіт, а це понад 13 мільйонів гривень. Ще один мільйон має вкласти Рівне. Концепція проекту передбачає відновлення кладки склепіння та консервацію підземелля.

Сергій НОВАК, Рівненська область


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Коментарі

  • Микола
    Микола

    Цікаво, щось нічого не чути про реальних відкривачів підземель у парку - https://legendsukraine.at.ua/publ/legendi_ukrajini/istoriji/legenda_pro_kolodjaz_u_rivnomu/64-1-0-155 Яке їх ставлення до усього, що роблять з тими підземеллями? Та і де поділась легенда про Суренж, яку схоже підтримали дослідження Юлії Стріленко? Бо щось дивне коїться навколо підземель у парку - https://site.ua/drop.shoper/28587-slavnih-pradidiv-velikih-pravnuki-pogani---pro-scho-govoryat-taemnichi-pidzemellya-rivnogo/

    9 червня 2020, 18:43
    Відповісти
  • Тарас
    Тарас

    Проект "Таємничі підземелля Рівного" тягне на дискредитацію справи охорони пам'яток історії та культури. Чому влада ігнорує висновки Юлії Стріленко і не виконує законодавства України, не зрозуміло )))))))) Може так хоче ЄС чи місцева п'ята колона?

    29 червня 2020, 15:49
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися