У цьому хліві розігралася страшна драма
Рівненщина

Спалив себе живцем через… коханку?

22 вересня 2017, 02:31
0
2
Сподобалось?
2

Трагедія сколихнула село Головниця Корецького району Рівненщини. Тут на одному обійсті серед білого дня спалахнув хлів. Худібку врятували, але на горищі пожежники знайшли обгоріле тіло господаря. Кажуть, той у такий страшний спосіб сам розквитався із життям.

Про те, що щось подібне може трапитись у цій сім’ї, ніхто б у селі й подумати не міг. Бо родина, у якій розігралася трагедія, добропорядна і хазяйновита. А сам загиблий був дуже життєрадісною, доброю, роботящою і веселою людиною, «душею компанії».

А жили в тій хаті два рідних брати. Віталій одружився, невдовзі його сім’я поповнилася дітками. А Саша все пари собі добрати не міг. Але хазяйнували чоловіки завжди разом, не ділили ні хату, ні роботу біля неї.

Так само і дружина Віталія не цуралася ні попрати, ні їсти наварити чоловіковому родичу. «Дільожки», запевняють, не було, жили ж бо як одна велика дружна сім’я.

Олександр працював малярем-штукатуром на фірмі, їздив з бригадою по різних об’єктах. Він багато до чого і вдома доклав своїх рук. Не так давно почав зводити біля будинку гарний кам’яний паркан. І хлів, у якому вкоротив собі віку, теж із братом будував.

Сільчани запевняють: особливих сварок між чоловіками ніколи не виникало. Але напередодні трагедії таки сталося непорозуміння. Люди винних не шукають, а щиро діляться тим, що і їм болить. Співчувають, що так сталося.

Кажуть, у Саші в селі була дама серця. Нібито він попросив брата, щоб трактором виорав жінці картоплю. Але чоловік уже домовився з людьми на той злощасний день, щоб вибрати бараболю на своєму полі.

Віталій по телефону розповів, що брат мав психічні розлади. Проте в родині від інших це намагалися приховати. Каже, Саша часто був сам не свій, особливо коли вип’є. І тепер це «вилізло».

 Уранці родина пішла на поле, а Саша – ні. На обід господарі закликали всіх додому пригостити за добру працю. Коли прийшли, звернули увагу на те, що Олександра нема. Та мало де може бути? Люди сіли обідати, раптом почувся тріскіт шиферу: «луп-луп-луп». Вибігли надвір – а з хліва дим валить.

Господарі кинулися виводити худібку – аж двері всюди позамикані… Тоді з’явилося страшне передчуття – чи ж Саші там нема? І все село почуло несамовитий крик: «О Боже!»

Рятувальники з Корця на виклик приїхали оперативно, та вогонь уже охопив усе приміщення. Бійці 15-ї державної пожежно-рятувальної частини кілька годин боролися з полум’ям і врешті приборкали його. Коли зайшли всередину, на горищі знайшли тіло обгорілого чоловіка. Він лежав чорний, як вуглинка, тільки зуби біліли.

Як розповіли очевидці, відразу у хлів справді потрапити не можна було, адже зсередини були зачинені всі вікна-двері, навіть ті, через які ззаду викидали гній. Попередньо, чоловік заліз на горище, навколо наклав тюків із соломою, ними ж щільно закрив вхід наверх, щоб ніхто до нього не доліз, і підпалив відразу з різних боків, щоб горіло одночасно. Власне, самопідпал як імовірну причину трагедії зразу назвали у відділі комуні­кації поліції Рівненської області. Слідчі ж чекають результатів усіх експертиз.

***

На жаль, емоції часто виходять з-під контролю. Той, хто робить собі біду, не думає, як з тим тяжким горем жити іншим. Незораним картопляне поле не залишиться. А людини вже, на жаль, нема… Поховали чоловіка у закритій труні – навіть попрощатися ті, хто поважав і любив Сашу, як слід, не змогли…

Світлана РІДНА, Рівненська область

Фото автора


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися