Художник Микола ФЕСЮК
Рівненщина

Тракторист продав свою картину, щоб врятувати бійця АТО

31 жовтня 2017, 16:20
0
1
Сподобалось?
1

62-річний Микола Фесюк із села Острожець, що у Млинівському районі, тривалий час працював трактористом, машиністом екскаватора. Але варто було одного разу взятися Фесюку за пензель і покласти декілька мазків на полотно, як він відчув, що Бог дав йому ще й хист до малювання. Наразі в творчому багажі художника понад сотня робіт і персональна виставка, що відбулась у в Дубенському замку.

  На ній було представлено шість десятків картин. При баченні глибинності образів на полотнах Миколи Фесюка мимоволі напрошується думка, що автор – професійний митець, добре навчений художніми школами. Ні ж бо, Микола – звичайний селянин (родом із села Пісників Млинівського району), за спеціальністю бульдозерист, здавна, як сам каже, був прив’язаний тракторною лопатою до землі.

  Малює острожчанин, тепер уже пенсіонер, доволі багато. Малює, самотужки навчившись непростому ремеслу, хоч сам вважає це не власною заслугою, а Божою волею. Немає такої місцини у селі, яку б Микола Фесюк не «поклав» на полотно. Бувало, проблеми виникали навіть в тому, за що купити дорогі нині фарби та інші аксесуари для малювання. Проте не шкодує своїх грошей для патріотів. Приміром, кошти за свою картину «Голий світ» про голого козака на «чайці» віддав на порятунок пораненого в АТО бійця, у якого залишися старенька немічна мати, а сам він від вибуху залишився без ніг...

  А в майбутньому Микола Фесюк планує написати найсвітліше своє полотно, без жодної сумної нотки. Картина має бути про справжній і реальний мир в Україні. З цією мрією нині живе й творить.

Сергій НОВАК, Рівненська область


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися