Дві долі поєднав осколок
Рівненщина

Дві долі поєднав осколок

19 грудня 2017, 18:16
0
0
Сподобалось?
0

Петро Плебанович родом з Дубенщини, Василина – зі Львівщини. Обоє були активними учасниками Революції Гідності, стояли в Києві на Майдані майже поруч, однак тоді зустрітися не довелося. Побачили ж одне одного влітку 2016 року. На той час обоє перебували на сході України. Петро – як доброволець, боєць батальйону «Донбас». Василина – як військова операційна медсестра, теж доброволець. Вона пішла в АТО, закінчивши медичне училище.

Про це пише дубенська газета "Дзеркало плюс".

Петра під час мінометного обстрілу поранило осколком. Його доправили у госпіталь, де на операції була присутня Василина. Наступного дня вона прийшла, аби зробити перев’язку. Пацієнт попросив медсестру, щоб віддала йому на пам’ять той осколок. Натомість почув відмову. Мовляв, цього не можна робити.  А от фотографію осколка – можна. Через деякий час знімок надійшов Петрові через соціальні мережі. Молоді люди стали активно спілкуватися. Згодом Василина відвідала Петра у Львові, де той проходив реабілітацію.

Між атовцем і медсестрою спалахнуло справжнє кохання. Відтак вирішили одружитися. Благословляв наречених отець Василь Лозинський, благочинний Дубенського міського благочиння УПЦ КП та військовий капелан, який часто виконує духовну місію у зоні АТО. Священик подарував молодому подружжю, яке завітало до храму в українському народному вбранні, ікону Покрови Пресвятої Богородиці, аби завше була оберегом у їхньому житті.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися