На  Рівненщині запрацював ще один центр гемодіалізу
Рівненщина

На Рівненщині запрацював ще один центр гемодіалізу

19 квітня 2018, 19:05
0
0
Сподобалось?
0

На базі Радивилівської ЦРЛ відкрито центр гемодіалізу.Для забезпечення його  функціонування реконструювали приміщення та придбали необхідне медичне устаткування. Про це йдеться на сайті Рівненської ОДА.

Відділення оснащене новою системою водопідготовки, що дає можливість подавати  до апаратів воду високої якості. Також у центрі встановили 4 нові сучасні діалізні апарати японського виробництва Surdial X, які дозволяють на якісному рівні проводити гемодіаліз, гемодіафільтрацію, гемофільтрацію. Окрім гемодіалізу, у новоствореному відділенні надаватиметься допомога хворим з важкими отруєннями та гострою нирковою недостатністю.

«Відкриття такого центру у Радивилові – це ще один крок для надання якісної допомоги діалізним пацієнтам. Адже ці люди, маючи інвалідність І групи, змушені були щомісяця долати велику відстань в обласний центр, щоб отримати життєво необхідну допомогу», - зазначила заступник голови ОДА Світлана Богатирчук-Кривко.

Зараз  на Рівненщині  гемодіалізної терапії потребує 154 пацієнти. Перше відділення інтенсивної терапії екстракорпоральних методів детоксикації, яке самостійно забезпечувало життєво необхідною терапією пацієнтів Рівненщини, було створене на базі обласної клінічної лікарні в 1991 році. У 2009 році створено філію амбулаторного гемодіалізу в Сарнах, таким чином частково вирішена проблема надання  діалізної допомоги мешканцям північних районів Рівненщини.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися