На Рівненщині військових вчать за стандартами НАТО
Рівненщина

На Рівненщині військових вчать за стандартами НАТО

24 листопада 2018, 12:15
0
0
Сподобалось?
0

Понад місяць офіцери, сержанти та старшини, більшість із яких представники ОК «Захід», проходили підготовку за навчальними модулями: вогнева підготовка, військова топографія, навігація, зв'язок, тактична медицина, виживання.

Як інформують в Міноборони, наразі триває завершальний тиждень підготовки, під час якого кожен інструктор – військовослужбовець Збройних Сил України, самостійно проводить по одному заняттю із кожного виду підготовки. Іноземні колеги уважно спостерігають та оцінюють індивідуальні навички та знання у межах контрольних занять.

Зі слів одного з керівників на навчальному місці, капрала ЗС Великої Британії, який вже втретє відвідує Україну, прогрес в навчанні українських військових очевидний.

– Українці швидко навчаються та адаптуються до будь яких умов. Окрім цього, ми не тільки вчимо та готуємо інструкторів, але й вчимося самі, – говорить капрал.

В свою чергу, командир навчального батальйону, керівник курсу підготовки інструкторів навчально-тренувальної операції «Орбітал» підполковник Сергій Політико переконаний, що такі курси підготовки за участю британських інструкторів вкрай важливі. Щороку Рівненський загальновійськовий полігон оперативного командування «Захід» готує десятки тисяч військовослужбовців Збройних Сил України.

– Перш за все, ми переймаємо іноземний досвід та їх методики викладання. Ефективність таких занять досягається особливостями його проведення. Важливою складовою є ставлення до підлеглих, врахування індивідуальних особливостей кожного, а також використання новітніх матеріально-технічних засобів. Наприклад, правильність прицілювання та влучність стрільби відпрацьовується у новому електронному мультимедійному тирі. Це дає чималу економію державних коштів, та підвищує ефективність занять з вогневої підготовки, – додає офіцер.

Вже невдовзі учасники курсу отримають міжнародні сертифікати інструкторів відповідного рівня підготовки та зможуть самостійно викладати за стандартами НАТО.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися