Рівненщина

Колишня листоноша не розлучається з «Вісником»

6 грудня 2018, 17:44
0
0
Сподобалось?
0

Ганну Бардан з Надчиць Млинівського району добре знають у довколишніх селах, бо жінка багато років працювала листоношею.

Ганна Микитівна – справжній заряд позитиву та оптимізму, і це незважаючи на те, що через цукровий діабет втратила ноги і на старість мусить пересуватися на інвалідному візку. Вона не нарікає на болячки, труднощі чи погане життя. Сама дає раду в маленькій хатині, де прибрано і чисто. Як треба, то й хліб спече і грубку напалить. Ганна Бардан має звання «Матір-героїня», бо народила і виховала п’ятьох синів та дочку. Встигала й великій сім’ї раду давати, і на пошту ходити. Раніше сумка листоноші була вдвічі важчою, бо люди передплачували чимало газет і журналів, а ще часто отримували посилки та бандеролі. Носила все в руках. А був такий час, коли із сусідньої Новоукраїнки, де була пошта, навіть підводою періодику розвозила. Але Ганна Микитівна швидко відмовилася від цього транспорту, бо жінці непросто було впоратися з конем. Тож пересіла на звичайний велосипед.

– Більше 15 років проробила на пошті, – пригадує жінка. – Скажу чесно, додому газет не виписувала, так вони мені надоїли. А от коли вийшла на пенсію, полюбився мені ваш «Вісник», тож його одного із самих початків і передплачую. Люблю почитати про цікавих людей, про те, що у світі робиться. І хоч на ліве око геть не бачу, а беру лупу і правим кожну сторіночку перегляну.

Хоч замолоду хата гула від дитячого галасу, тепер усі розлетілися по різних куточках. Кожен має сім’ї. Старші сини навідуються, щоб допомогти матері по господарству. Найменший син, який був разом з нею, зараз на Сході.

– То тепер моя сім’я – кіт і собака, – жартує жінка. – А ще «Вісник», бо завжди з нетерпінням чекаю кожен новий номер, як дорогого гостя.

Руслана СУЛІК, Рівненська область

Фото автора

Передрук заборонено!


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися