У Рівному лунають «Різдвяні піснеспіви»
Рівненщина

У Рівному лунають «Різдвяні піснеспіви»

8 січня 2019, 17:56
0
0
Сподобалось?
0

Сьогодні у Свято-Покровському кафедральному соборі розпочався ювілейний XV фестиваль «Різдвяних піснеспівів». Він триватиме до 19 січня.

Перед урочистим відкриттям фестивалю архієпископ Рівненський і Острозький Православної Церкви України Іларіон привітав усіх присутніх із Різдвом Христовим:

 

«Цього року Різдво для нас – особливо велике і урочисте. Бо напередодні Господь явив нам справжнє Різдвяне диво. Це свято подвійне, бо Православна Церква України отримала Томос про автокефалію. Бажаю всім радості, миру та віри всім українцям, усій нашій єдиній родині»

 

Розпочав «Різдвяні піснеспіви» хор Свято Покровського та Свято Воскресенського Соборів Православної Церкви України «Знамення». Вони виконали святкову композицію «Радуйся земле, син Божий народився…»

 

Після чого до піснеспівів долучилися  учасники фестивалю –  «Камертон», «Кредо», «Уляночка», «Співаночки» та «Намисто».

«В цей святковий день нам є за що молитися та дякувати. Я щиро вітаю усіх з Різдвом Христовим! Бажаю, щоб цей рік приніс нам мир та благополуччя.  Нехай наша спільна молитва і щирі побажання утверджують добро та любов на нашій землі», – зазначив голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко.

 

Нагадаємо, фестиваль «Різдвяні піснеспіви» проводяться щорічно з метою збереження і розвитку різдвяних традицій нашого краю.

 

Цього ж дня, 8 січня,  з 17.00 до 21.00, триватиме Різдвяна феєрія за участю кращих колядників на майдані Незалежності обласного центру. А 14 січня на центральному майдані Рівного з 17.00 до 21.00 лунатимуть вітання від учасників фестивалю та фольклорного колективу молодіжного культурного центру м.Краків (Республіка Польща)

 

Заключний Гала-концерт учасників відбудеться 19 січня о 17.00 в Рівненському міському будинку культури.

 

 

 

 

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися