Рівненщина першою побачила Томос про автокефалію ПЦУ
Рівненщина

Рівненщина першою побачила Томос про автокефалію ПЦУ

10 січня 2019, 19:15
0
0
Сподобалось?
0

Під час робочої поїздки до Рівненської області Президент Петро Порошенко взяв участь у подячному молебні за отримання Томосу про автокефалію та утворення Православної Церкви України. Святкова літургія відбулася у Свято-Покровському кафедральному соборі міста Рівне за участі Святійшого Філарета. Про це йдеться на офіційному сайті Рівненської ОДА.

Томос про автокефалію та утворення Православної Церкви України був урочисто внесений у собор і розміщений біля царських врат. Президент відзначив, що Рівненщина першою має змогу побачити Томос про автокефалію ПЦУ, який «ще вчора був скріплений підписами всіх членів Синоду Вселенського Патріархату, а сьогодні він вже повернувся в Україну».

Святійший Філарет відзначив зусилля Президента Петра Порошенка: «Попередні президенти теж багато робили для отримання Томосу, але не досягли цього. А Петро Олексійович своєю мудрістю та наполегливістю досяг своєї мети. І ми дякуємо Вам».

 Він зауважив, що УПЦ КП тривалий час «стукала в двері Вселенського Патріарха, але вони не відчинялись». «А чому вони відчинились? Бо Бог створив такі умови, при яких Вселенський Патріарх не міг вчинити інакше… Ми дякуємо, насамперед, Богу за це», - додав він.

Філарет вручив Главі держави орден святого апостола Андрія Первозваного.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися