Естонський досвід презентували для керівників професійних закладів
Рівненщина

Естонський досвід презентували для керівників професійних закладів

22 січня 2019, 09:56
0
0
Сподобалось?
0

У рамках проекту «Обмін естонським досвідом для Підтримки розвитку професійної освіти і навчання в Україні – Західноукраїнському регіоні» Фонд «Innove» провів семінар для керівників професійних закладів Рівненщини.

 

Заступник директора департаменту професійної освіти МОН Вікторія Карбишева, насамперед, окреслила головні завдання зустрічі:

«Підтримка нововведень в галузі ПТО в умовах децентралізації, Підвищення рівня знань та навичок керівників навчальних закладів України, Планування розвитку закладів, розробка нових стандартів за професіями, Затребуваність на ринку праці – кроки, які освітяни Естонії успішно впроваджують з позитивною динамікою».

Говорили про реформи, проекти, ринок праці, SWOT-аналіз, фінансування та інше. Окрім того, член правління Фонду «Innove» Катрі Таргама розповіла про Стратегію неперервного навчання, основна мета якої полягає в тому, щоб надати всім жителям Естонії рівні можливості для неперервного навчання впродовж життя у відповідності до їх потреб і здібностей,  змінити підходи до навчання у людей старшого віку.

 

Очільникосвіти Рівненщини Григорій Таргонський Підкреслив важливість участі України в подібних проектах.

«Сьогодні формується нова система професійної освіти. Естонські колеги, на своєму досвіді, допоможуть розібратися з низкою питань, що стали

викликами у зв’язку з децентралізацією влади. Зокрема, це − фінансування професійно-технічнихзакладів, модернізація низки професій, що втратили свою актуальність на ринку праці. Подібна практика є перспективною для професійної освіти Рівненщини, а ми відкриті доспівробітництва», – зауважив Григорій Таргонський.

 

Після презентаційних доповідей учасники семінару працювали в групах та ознайомилися з матеріально-технічною базою

 

Рівненського вищого професійного училища ресторанного сервісу та торгівлі, яка за останні роки значно змінилася та покращала.

 

 Варто зауважити, що мережа закладів професійної (професійно-технічної) Освіти Рівненської області налічує 19 закладів, у яких навчається понад 9 тисяч учнів.

 

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися