На Рівненщині поліцейські зареєстрували 22 події, пов’язані з порушенням виборчого законодавства
Рівненщина

На Рівненщині поліцейські зареєстрували 22 події, пов’язані з порушенням виборчого законодавства

5 лютого 2019, 13:31
0
0
Сподобалось?
0

Питання дотримання виборчого законодавства у період виборчої кампанії, забезпечення правопорядку безпосередньо на дільницях і у день голосування сьогодні, п’ятого лютого, обговорювали поліцейські області на розширеній нараді за участі керівництва ГУНП.

Як повідомив заступник начальника ГУНП в Рівненській області Руслан Стрельбіцький, на сьогодні в Рівненській області зареєстровано 22 події, пов’язані із порушенням виборчого законодавства:

«Двадцять фактів стосуються розповсюдження друкованих матеріалів передвиборчої агітації без вихідних даних. Половина порушень зафіксовано безпосередньо у Рівному. На осіб, причетних до вчинених правопорушень за частиною 2 статті 212-13 КУпАП, складено 13 протоколів та адмінматеріали скеровані до суду для прийняття рішення. За іншими фактами триває перевірка, а ще за двома — інформація не підтвердилася».

Однак, як наголосив начальник ГУНП в Рівненській області Валерій Самчук, передвиборча кампанія ще тільки набирає обертів і кримінальні провадження, що стосуватимуться порушень виборчих прав громадян, розслідуватимуться слідчими слідчого управління. Тому керівник поліції області акцентував увагу підлеглих на якісному зборі інформації та доказів слідчо-оперативною групою на місці події.

 

За попередніми розрахунками до охорони публічного порядку на 1011 окружних та територіальних виборчих дільницях залучатиметься 1410працівників поліції, а в день виборів додатково задіюватимуться працівники ДСНС, військовослужбовці Нацгвардії, громадські формування. Крім того, патрулювання територій населених пунктів забезпечуватимуть щодобово понад 800 поліцейських.

Як додав Руслан Стрельбіцький, із початку передвиборчої кампанії в ГУНП у цілодобовому режимі розгорнуто діяльність ситуаційного центру, на який покладено завдання щодо моніторингу та аналізу інформації, а також внесення пропозицій щодо вжиття додаткових правоохоронних заходів. Також на базі тренінгового центру ГУНП будуть проведені масштабні навчання щодо реагування в реальному часі на можливі порушення публічного порядку та виборчого законодавства.

 

Участь у нараді також взяв керівник рівненської обласної організації «Громадянська мережа «ОПОРА» Андрій Токарський, який зауважив, що, узагальнивши всі недоліки та прорахунки минулої кампанії та виборів, цього разу представники організації налагодили взаємодію і співпрацю із поліцейськими з метою дотримання усіма учасниками виборчого процесу чинного законодавства, вчасного виявлення і документування порушень.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися