У поліції створили кімнату для роботи з дітьми
Рівненщина

У поліції створили кімнату для роботи з дітьми

20 лютого 2019, 19:02
0
0
Сподобалось?
0

У Сарненському відділі поліції правоохоронці презентували проект «зелена кімната» для роботи з дітьми, які постраждали, або стали свідками, насильства.

Заступник начальника ГУНП в Рівненській області Руслан Стрельбіцький зазначив, що так звана зелена кімната для дітей – це два суміжних приміщення. В одному з них ігровий зал, де з дитиною працюватиме психолог чи медик, інше — це кімната для спостереження, де перебуватимуть слідчий та інші працівники поліції. Кімнати розділені дзеркальним склом, за яким дитина не бачить правоохоронців.

Крім того, Руслан Стрельбіцький подякував Світлані Усик – міському голові Сарн за допомогу в облаштуванні такого приміщення.

 «Використовуючи спеціальні методики і комфортні умови, ми намагаємося мінімізувати стрес, та переживання дитини під час перебування у поліції, - зауважила начальник відділу ювенальної поліції ГУНП в Рівненській області Ірина Чорна. - Це сучасні методи роботи з неповнолітніми, які передбачені Конвенцією Ради Європи про захист дітей. Під час з спілкування з потерпілими використовується аудіо та відеозаписуюча техніка, для того щоб не травмувати дитину повторними допитами».

У рамках запровадженого на Рівненщині проекту таку «зелена кімната» створили вперше у Сарнах. Однак впровадження європейських методів роботи поліції триватиме надалі і подібні дитячі приміщення облаштовуватимуться і в інших районах області.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися