У амбулаторії облаштують житло для лікаря
Рівненщина

У амбулаторії облаштують житло для лікаря

6 березня 2019, 17:41
0
0
Сподобалось?
0

Нині на Рівненщині триває масштабне будівництво амбулаторій загальної практики сімейної медицини. За темпами будівництва лідирує медзаклад в селі Зірне, що на Березнівщині.

 

Там вже звели приміщення та проводять ремонтні роботи. Згодом облаштують усім необхідним житло для лікаря, встановлять в кабінетах меблі та сантехніку. Після чого закуплять медичне обладнання та автомобіль.

 

Такі 34 медзаклади в області зводять з «нуля». 13 з них – в об’єднаних територіальних громадах. Ключові їхні ознаки – комфортні умови, кваліфікована допомога, сучасне обладнання, у тому числі для запровадження телемедицини.

 

На черзі здача в експлуатацію амбулаторій у Березнівському, Гощанському, Демидівському, Дубровицькому та Рівненському районах. Там, де будівництво триває найактивніше. Після чого – у всіх інших районах області.

«Усі сільські амбулаторії зводимо за сучасними нормами – з автономним опаленням, водопостачанням, медичним обладнанням та меблями. Половина з них буде із житлом для лікаря, транспортом і обов’язково – з телемедициною. Такі заклади будуть відповідати сучасним технічним вимогам. Будуємо їх енергоефективними і комфортними, а ще - повністю пристосованими для людей із інвалідністю», - розповідає перший заступник голови Рівненської ОДА Віталій Ундір.

Важливо, що будівництво відбувається таким чином, щоб охопити всю територію Рівненщини. Це потрібно для того, аби кожен житель області зміг отриматинеобхідну медичну допомогу поблизу свого населеного пункту.

 

Нагадаємо, загалом в Україні за президентською програмою «Допомога поруч» планують збудувати 512 сільських амбулаторій. На реалізацію будівництва спрямовують субвенцію на розвиток сільської медицини.

 

 

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися