На Рівненщині випустили 30 фазанів
Рівненщина

На Рівненщині випустили 30 фазанів

3 квітня 2019, 15:00
0
0
Сподобалось?
0

Працівниками Українського товариства мисливців та рибалок у природне середовище випущено 30 голів фазана звичайного (Phasianus colchicus).

Птахи були вирощені у фазанарії фермерського господарства села Карпилівка. Випустили їх у мисливські угіддя Рівненського району.

 

«Випускають фазанів щороку з метою відтворення мисливської фауни. Це передбачено статутом товариства мисливців», - розповів директор департаменту екології та природних ресурсів Рівненської ОДА Володимир Захарчук, який разом з мисливцями долучився до випуску фазанів.

Мисливці переконані, що птиця приживеться у дикій природі і згодом у них виведуться пташенята. А для успішної адаптації фазанів, для них обладнали годівниці, забезпечили необхідну кількість корму.

 

Тим часом, лісова фауна Рівненщини поповнюється й новими тваринами. На початку березня ТОВ «Сокіл» в дику природу випущено більше сотні  копиних тварин – оленів, благородних оленів, муфлонів та ланей

До слова, з 1 квітня до 15 червня на Рівненщині запроваджено «сезон тиші». У період масового розмноження диких тварин забороняється проведення робіт та заходів у природному середовищі, які є джерелом підвищеного шуму та неспокою (пальба, вибухові роботи, феєрверки, санітарні рубки лісу, проведення ралі та інших змагань на транспортних засобах тощо).

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися