У Боремлі – нова амбулаторія
Рівненщина

У Боремлі – нова амбулаторія

4 квітня 2019, 18:03
0
0
Сподобалось?
0

Її спорудили у центрі села за типовим проектом Мінрегіонбуду. Як зазначив голова Боремельської громади, що у Демидівському районі, Віктор Корінь, перші «сваї» під фундамент будівельники забили в середині листопада 2018 року. У закладі вже приймають перших пацієнтів. 

– У Боремлі було старе приміщення амбулаторії, яке потребувало ремонту. Ми порахували і побачили, що збудувати нове буде дешевше, ніж ремонтувати те, що є. Тим більше, що згідно з президентською програмою «Доступна медицина», кошти на спорудження мали надійти з державного бюджету. З казни громади ми виділили лише 10% – 700 тисяч гривень, – сказав Віктор Корінь.       

У новенькій амбулаторії Боремля є кабінет лікаря, кімната персоналу, стерилізаційна та процедурна. Є й необхідне обладнання. Це гемоглобічний аналізатор для розширеного аналізу крові, портативний кардіограф, глюкометр тощо. Тут є все необхідне для впровадження новітніх технологій – телемедицини. Незабаром надійде автомобіль високої прохідності. Усе це дасть можливість отримати кваліфіковану медичну допомогу за місцем проживання без необхідності їхати в обласний центр.

Не забули й про прилеглу до амбулаторії територію: зелені насадження, ліхтарі та новеньку бруківку. Та найголовніше, що проект медичного закладу передбачає житло для лікаря: дві кімнати, кухню і санвузол. Усе повністю вмебльоване. Як наголосив голова Боремельської громади, тут житиме молодий фахівець Світлана Іванівна Телев’як. Вона місцева, із сусіднього Берестечка, закінчує інтернатуру і вже з 1 серпня матиме право підписувати декларації з пацієнтами.

До слова, у цій громаді вже капітально відремонтоване приміщення ще однієї амбулаторії – у Малевому. Залишилося лише завезти обладнання. 

Боремельська амбулаторія – четвертий медичний заклад, відкритий за президентською програмою на Рівненщині. Всього їх має бути тридцять чотири.

Наталка СЛЮСАР, Рівненська область

Передрук заборонено!


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися