У Рівному півсотні школярів отримали сертифікати про проходження у поліції домедичної підготовки
Рівненщина

У Рівному півсотні школярів отримали сертифікати про проходження у поліції домедичної підготовки

10 квітня 2019, 18:46
0
0
Сподобалось?
0

У рамках проведення Всеукраїнської акції «I can help you», сьогодні, десятого квітня, в Головному управління Національної поліції Рівненської області відбулися навчання щодо надання домедичної допомоги потерпілим унаслідок ДТП.

Захід організували працівники ювенальної превенції поліції області, до проведення якого залучили представника Міжнародного благодійного фонду «Допомоги постраждалим внаслідок дорожньо-транспортних пригод» Олега Колбача та інструктора з базової підтримки життєдіяльності від європейської асоціації анестезіологів Олександра Пешко.

«Звісно, що у ваших начальних закладах навчають як надавати домедичну допомогу, втім надзвичайно важливо вміти її надавати в екстремальних ситуаціях, — підкреслила начальник ювенальної превенції ГУНП в Рівненській області Ірина Чорна. — Такі практичні навички можуть допомогти врятувати чиєсь життя».

 

Інструктор розповів та показав підліткам на прикладах правила надання допомоги у різних ситуаціях: при втраті свідомості та утопленні. Старшокласники навчилися зупиняти критичні кровотечі та діяти при нападах епілепсії.

Утім, як наголосив Олександр Пешко, першою дією очевидця ДТП має бути виклик «швидкої», перевірка наявності власної безпеки і лише тоді – перша домедична допомога.

 

Школярі тренувалися на манекенах реанімувати людей, накладати джгут при кровотечі та правильно надавати допомогу постраждалим.

Після завершення занять 47 дітей із школи № 10 та № 15 отримали від поліцейських сертифікати про проходження практичних занять з надання домедичної допомоги.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися