Жінок спочатку розстрілювали, потім ґвалтували: дослідили поховання жертв НКВС
Рівненщина

Жінок спочатку розстрілювали, потім ґвалтували: дослідили поховання жертв НКВС

5 жовтня 2019, 18:23
0
0
Сподобалось?
0

У Дубно на Рівненщині перепоховають жертв НКВС, знайдених на території військової частини.

Історики стверджують, що цих людей розстріляли комісари НКВС у 1941 році, - повідомляє "Радіо Трек".

Завдяки документам історики встановили, що вбиті - українці та німці. Дітей серед них немає, 

"Нам вдалось встановити деякі імена та прізвища. Поки не можемо їх називати, адже до 8 жовтня тривають деякі експертизи. Розкопками займались історики меморіально-пошукового центру "Доля", як тільки вони нададуть усі документи – ми розкажемо подробиці. Зараз лише можу підтвердити, що у вівторок, 8 жовтня, об 11:00 на Семидубському кладовищі відбудеться жалобний захід "Коли ви вмирали, вам дзвони не грали", де буде і мітинг-реквієм, і поминальна служба. Кожні рештки будуть в окремій домовині, тобто буде 29 домовин", - розповіла начальниця відділу з питань внутрішньої політики та зв'язків із громадськістю Дубенської міської ради Ерна Шевчук.

Знайшли німецький документ від 1 липня 1941-го "Розстріл комісарів НКВС і партійних функціонерів, а також доповідь про розстріл органами НКВС 400 етнічних німців і українців у в'язниці м. Дубно".

"Варто особливо відзначити, що вдалося встановити сліди зґвалтування щонайменше в однієї ув'язненої жінки, яка серед інших дев'яти жінок була зґвалтована, вже перебуваючи розстріляною. Про це свідчить те, що нижня частина живота у жінки була оголена, одяг був задертий догору, ноги розсунуті під кутом, характерним для здійснення статевого акту, а в піхві були знайдені сліди сперми. Про те, що жінку зґвалтували вже після розстрілу, свідчить положення ніг — якби її розстріляли після статевого акту, то ноги б прийняли зовсім інше положення, характерне для смертельної агонії", – йдеться у документі.

"Була знайдена повністю здерта шкіра людської руки, на якій все ще були нігті пальців. Крім цього, була знайдена людська ступня… на ній клаптями висіла шкіри. Як і у випадку з рукою, шкіра була повністю здерта", - зазначають вони.

Останки перепоховають 8 жовтня.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися