Рівненщина

Аферисти "наздавали" квартир на кругленьку суму

6 грудня 2018, 15:04
0
0
Сподобалось?
0

За допомогою до Вараського відділу поліції розшукати шахраїв звернулися двоє місцевих мешканців. Через власну необачність і довірливість вони втратили в загальному понад 34 тисячі гривень.

У пошуках найму житла 26-річний варашівець знайшов прийнятну пропозицію на сайті безкоштовних оголошень. Сконтактував із нібито власницею, яка наполягла на завдатку через велику кількість бажаючих. Без вагань чоловік перерахував 2,5 тисячі гривень і вранці мав отримати ключі. Однак доставка їх затягнулася з різних причин, а жінка попросила ще аванс у 2,5 тисячі гривень за другий місяць оренди. Та й це не пришвидшило зустріч, а «орендодавець» запевнила, що поверне всю суму. Через деякий час на мобільний молодого чоловіка зателефонував незнайомець і запевнив, що займається поверненням грошових переказів. Повіривши на слово, варашівець слідував його інструкціям і поповнив чужий рахунок кількома транзакціями на 9 тисяч гривень.

А 35-річна жителька Вараша, маючи на меті придбати лікарські засоби для хворого родича, повідомила у телефонній розмові шахраю усі реквізити власної банківської картки. Після цього з її рахунку зникли 20 тисяч 350 гривень.

За фактами шахрайства слідчими розпочато досудові розслідування у кримінальних провадженнях за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України.

Правоохоронці застерігають: будьте вкрай обачними. Вимоги передоплати, прохання переказу грошей на мобільний чи здійснення будь-яких операцій у банкоматі – це перші ознаки того, що ви маєте справу з аферистами. В жодному разі нікому не повідомляйте персональні дані та реквізити картки. При підозрілих телефонних дзвінках чи спілкуванні одразу зверніться на спецлінію «102».

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися