Будинок культури перетворять на школу
Рівненщина

Будинок культури перетворять на школу

8 квітня 2019, 08:27
0
0
Сподобалось?
0


У селі Жобрин, що в Рівненському районі, продовжується реконструкція старого будинку культури. Нині заклад перетворюють на сучасну школу.

До того збудоване у 90-х роках приміщення було занедбаним та в аварійному стані. Тому будівлю вирішили реанімувати та переобладнати під навчальний заклад. Там буде навчатися 250 дітей.

 

Цей проект реалізують за кошти ДФРР та місцевого бюджету.

Реконструкція будівництва розпочалась у вересні 2018 року. За цей час тут демонтували старі існуючі перегородки та замінили їх на нові. Тим самим конструкцію самої будівлі вдалось підсилити і вивести з аварійного стану.

Окрім цього, в будівлі встановили двері, енергозберігаючі вікна, провели електропостачання та відновили дах. Вмонтували в стелю гіпсокартон та підсилили її. В приміщенні на другому поверсі будівельники завершили шпаклювання стін. Зараз працюють над переплануванням першого поверху, після чого такі ж ремонтні роботи будуть виконувати і на другому.

 

«Будівництво навчального закладу для села є вкрай необхідним. Адже існуючої однієї школи замало – діти навчаються у дві зміни. У Жобрині повинна бути нова школа, наприклад, як ми вже зробили у Корнині, Шпанові, Піскові або Горбакові. Якість, сучасність, безбар’єрність – наші основні критерії. Конкретно в цьому приміщенні будуть навчальні та лабораторні класи. А поруч в перспективі плануємо добудовувати ще один шкільний корпус, в якому буде велика спортивна зала», - розповідає голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко. 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися