Для особливих дітей Володимиреччини відкрили інклюзивно-ресурсний центр
Рівненщина

Для особливих дітей Володимиреччини відкрили інклюзивно-ресурсний центр

4 грудня 2018, 10:04
0
0
Сподобалось?
0

У Володимирці урочисто відкрили інклюзивно-ресурсний центр. 

Він розташований у приміщенні позашкільного навчального закладу по вулиці Шкільній, 2. Для ІРЦ відвели 4 кімнати.

До роботи вже залучили досвідчених фахівців – логопеда, дефектолога, реабілітолога, практичного психолога та вчителя лікувальної фізкультури. Вони проводитимуть обстеження дітей з особливими освітніми потребами віком від 2 до 18 років, надаватимуть корекційно-розвиткові заняття, складатимуть та за потреби коригуватимуть для них індивідуальні програми розвитку.

У закладі, зокрема, створили комфортні умови для проведення тренінгів, семінарів-практикумів, консультацій з батьками тощо.

Навчальні кабінети наповнили сучасними меблями та обладнанням для практичних занять з дітьми.

Серед інших ресурсів – комп’ютерна техніка, дитячі меблі, дидактичні та наочні матеріали. Наприклад, кабінет лікувальної фізкультури обладнали шведською стінкою, велотренажером, біговою і тактильною доріжками.

«В районі більше шестисот дітей, які мають ті чи інші відхилення від здоров’я, ми створюємо наближено-ідеальні умови для  даної категорії дітей», – зазначив в. о. голови райдержадміністрації Анатолій Рижий.

Чуттєвим став виступ мами, яка впродовж 20 років шукала подібні центри Україною задля того, щоб її особлива дитина змогла говорити. Приводила приклади та тішилась з того, що вже не треба їздити на дорогу реабілітацію та витрачати чималі кошти. Дякувала усім, хто долучився до такої потрібної ініціативи та наголосила, що спиратися потрібно не на проблеми, а на можливості таких особливих дітей. 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися