Джерело у Хотині підготували до Водохреща
Рівненщина

Джерело у Хотині підготували до Водохреща

17 січня 2019, 12:49
2
0
Сподобалось?
0

Охочих зануритися у воду на свято Водохреще готуються приймати в селі Хотин Рівненського району. На благоустрій місцевого джерела за останні чотири роки спрямовано півмільйона гривень, розповів голова Шпанівської ОТГ Микола Столярчук.

За його словами, джерело обмурували природнім камінням та створили криницю для забору води.

«Ми також почистили водойму, де туристи можуть занурюватися у крижану воду. Там встановили тимчасовий будинок для переодягання, — зазначив Микола Столярчук. — Також було проведено роботи з укріплення берегів. Торік замовили аналізи води хотинського джерела, які показали високу якість води. Останні три роки там освячуємо воду на Водохреще».

То ж жителів Рівненського району та гостей запрошують відвідати джерело.

«Освячення води відбудеться в суботу, 19 січня, о 8:30 годині ранку. Усі охочі запрошуються протягом дня завітати на джерело у село Хотин. Радий, що саме у Рівненському районі є таке красиве та святе місце», - сказав голова Рівненської райдержадміністраціїВолодимир Пилипчук.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • Наталя
    Наталя

    Дяка тим людям з Товариства охорони пам'яток історії і культури Рівненщини, які ініціювали таку добру справу. Є ще на Рівненщині небайдужі люди! А православна каплиця, яка захищає джерело - це дійсно унікальна сакральна споруда...

    31 травня 2019, 16:37
    Відповісти
  • Микола
    Микола

    Лишень варто помилуватись тим, що у результаті вийшло! Ось стаття про рятування джерела у Хотині - https://site.ua/svyatoyar.ros/23940-djerelo-u-hotini---berejemo-ukrayinski-svyatini/

    16 листопада 2019, 17:32
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися