Картини роблять із... цвяхів
Рівненщина

Картини роблять із... цвяхів

14 березня 2019, 10:22
0
0
Сподобалось?
0

Чи знаєте, як власноруч, лише за допомогою ниток і цвяхів, можна створити оригінальну картину?.. А от молоде подружжя — Зоя та Олег СИРОТЮКИ (на знімку) з міста Сарни на Рівненщині — вміє це робити.

Вони побралися у жовтні минулого року. Зоя — за фахом бухгалтер, але працює в магазині. Ще зі школи захоплювалася хенд-мейдом з підручних матеріалів, збирала шишки, фарбувала їх, робила різдвяні віночки, вазочки. Мріяла бути дизайнером інтер’єру. Нині, коли запрошують, допомагає оформляти зали для проведення весілля, передає Голос України.

Якось прочитала про String Art («мистецтво з ниток чи струн») — один із напрямів у хенд-мейді, в основі якого — цвяхи та нитки. Достеменно невідомо, де він виник, але коріння його веде до Англії XVII століття. Потім у сорокових роках XIX ст. це мистецтво знову відродилося, але в модифікованій формі. Вчителька математики з Англії Мері Буль винайшла оригінальний спосіб, як зацікавити дітей учити алгебру та геометрію: набила цвяхи на дерев’яну дошку і запропонувала нитками створити геометричні фігури. Ідею Мері підхопив американський дизайнер Джон Ейхенгер, але він за цією технологією почав створювати вже оригінальні картини та мандали. Віднедавна String Art став популярним і серед українських художників...

Зоя придбала все необхідне для роботи. Таке мистецтво потребує уважності, наполегливості й чітких розрахунків, але є і вагомий плюс — це хобі до снаги навіть людині, яка геть не вміє малювати. Зої, в якої з малюванням не дуже склалося, допомагає чоловік Олег, який закінчив Національний університет «Острозька академія» і тепер керує освітнім центром на базі церкви «Благовіщення» у Сарнах. Олег шукає необхідні малюнки в Інтернеті. Нитки використовують не лише лляні, а й ті, що для в’язання. Роботи подружжя виконує на фанері, яку вони вкривають екологічним лаком на водній основі з витяжкою горіха.

— Лак без запаху, швидко висихає, а головне — зберігає структуру дерева, — пояснює Олег. — Коли картину замовляють, то клієнт сам обирає колір тла, малюнка, нитки. String Art — і справді вельми цікавий напрям у творчості. За допомогою декоративних цвяхів, молотка та ниток можна створити неймовірно красиві візерунки, написи, малюнки й картини.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися