Рівненщина

Катається містом на собаках

18 лютого 2019, 11:51
0
0
Сподобалось?
0

19-річна рівнянка Олена Мателешко запрягає в санки собаку і так їде кататися містом. Місцеві дітлахи одразу ж гуртуються довкола упряжки і наввипередки просяться проїхатися і собі «з вітерцем».

Нині Олена – студентка-другокурсниця одного з університетів Львова, здобуває фах дизайнера. Дівчина змалку захоплювалася собаками, читала багато спеціалізованої літератури, розпитувала про звички чотирилапих у знайомих, допомагала друзям у розпліднику. А коли сім років тому батьки купили їй німецьку вівчарку Доріс, щастю не було меж. Дівчина одразу ж стала тренувати тримісячне щеня, займалася з ним спортом. Коли чотирилапа улюблениця підросла, запрягла її в санки і поїхала кататися міськими вулицями.

– Аби купити нарти – спеціальні санки, у які запрягають собак, – я півроку відкладала кишенькові гроші, трохи додали тато з мамою. Упряжка недешева – коштує кілька тисяч гривень. Купували її в Івано-Франківську, – розповідає Олена Мателешко. – Спершу їздила з Доріс лише по своїй вулиці, а коли навчилася добре управляти, стала виїжджати в місто.

Аби домашній улюблениці було легше, Олена підпрягає до неї собак друзів. Іноді сани тягнуть аж четверо псів. Оскільки Доріс добре натренована і розуміє всі команди, дівчина завжди ставить свою вівчарку наперед упряжки.

– Коли знайомі просять, у святкові дні виїжджаю санками в центр міста, катаю дітей. Оскільки подібного транспорту в Рівному більше немає, охочих проїхатися завжди багато, – зізнається дівчина.

Марія МАРТИНЮК, м. Рівне

Передрук заборонено!


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися