Квартири над… гаражами
Рівненщина

Квартири над… гаражами

22 березня 2019, 14:12
0
0
Сподобалось?
0

Один з гаражних кооперативів Рівного починає обростати квартирами. Люди зводять житло просто над приміщеннями для автомобілів. Попри те, що узаконити таку будову неможливо, мешканці економлять на комунальних послугах.

У цьому кооперативі близько сотні гаражів, над кількома з яких височіють житлові приміщення. Звертаємо увагу, що тут активно будуються й нові «пентхауси». Споруди з ошатними балконами, на подвір’ї чисто та охайно. Мешканці підвели сюди усі комунікації. Щоправда, більшість тутешніх жителів неохоче розповідають про побут у гаражному кооперативі. Кажуть лишень, що переїхали сюди, аби економити на комунальних послугах.

– Квартира у міській висотці «з’їдає» більшість сімейного бюджету. Тож не від хорошого життя оселилися над гаражами, – зітхає один з мешканців. – Тут є вода та каналізація, електрика, тож жити можна. Та й економія суттєва. Правда, житлова площа невелика, всього кілька квадратних метрів. Більшість людей живуть тут постійно.

Прогулюючись серед гаражів-будиночків, помітила, що над одним з них височіє квартира у два поверхи. Начебто житло звів місцевий підприємець. Збирався тут оселитися, проте його плани чомусь змінилися.

Попри економію на комуналці, подібні будови мають і суттєвий недолік. Офіційно зареєструвати таке самовільне будівництво не можна. Оскільки, кажуть у відділі державного архітектурно-будівельного контролю, земельна ділянка під гаражем має цільове призначення, на них не можна розміщувати житлові приміщення.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися