Молоді розкажуть про «Таємничі підземелля Рівного»
Рівненщина

Молоді розкажуть про «Таємничі підземелля Рівного»

18 грудня 2018, 09:54
0
0
Сподобалось?
0

В рамках проекту «Таємничі підземелля Рівного. Культурна спадщина, як елемент інтерактивного вивчення історії краю», який реалізується у місті Рівному за фінансової підтримки Європейського Союзу,  20-21 грудня 2018 року відбудеться навчальний семінар для молоді. Його метою є залучення кращих європейських практик до створення унікального туристично-привабливого інтерактивного продукту спрямованого на популяризацію, історичної і культурної спадщини міста.

Впродовж двох днів, під керівництвом спеціально запрошених до участі у семінарі тренерів, учасники заходу, учні 9-11 класів шкіл Рівного, матимуть змогу отримати необхідні навички та вміння для розробки захоплюючих сюжетних ліній для проведення квест-ігор.

Ці напрацювання рівненських школярів дозволять отримати цікавий для молоді матеріал, який ляже у основу сценаріїв для проведення інтерактивних освітньо-пізнавальних історичних атракцій у споруджених в рамках Проекту «Таємничі підземелля Рівного» квест-кімнатах.

Нагадаємо, управління культури і туризму міста Рівного отримало від Європейського Союзу грант на реалізацію проекту спрямованого на збереження історичної і культурної спадщини у розмірі 443 835 євро. Разом із внеском міста загальна вартість проекту складає 493 150 євро.

В рамках Проекту, на місці епохальної археологічної знахідки, підземної частини Палацику «На Гірці», що у парку Т.Г. Шевченка, буде споруджено сучасний туристично-атракційний об'єкт, де мешканці та гості міста зможуть ознайомитися з віднайденою архітектурною пам'яткою і взяти участь у квест-грі історичного спрямування.  

Таким чином, проект «Таємничі підземелля Рівного» спрямований в першу чергу на створення приязної атмосфери для вивчення історичної спадщини міста, збереження самої пам'ятки і створення у місті Рівному сучасного туристичного об'єкту.

Фінансова підтримка Європейського Союзу дозволить залучити до робіт з консервації та захисту виявлених споруд від руйнування провідних фахівців з реставрації, а також дасть змогу провести додаткові археологічні та історичні дослідження Рівненських підземель.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися