На Рівненщині горів острів.  Постраждали унікальні червонокнижні рослини
Рівненщина

На Рівненщині горів острів. Постраждали унікальні червонокнижні рослини

23 липня 2018, 10:32
1
0
Сподобалось?
0

21 липня о 22:16 на лінію «101» надійшло повідомлення про загоряння чагарників та очерету на відкритій території поблизу села Городок Рівненського районі.

Як пише westnews.info за даними ДСНС, площа загоряння становила приблизно 0,4 га, загрози поширення полум’я на житлові будинки громадян не було. "Складність гасіння полягала в тому, що суха рослинність горіла в болотистій місцевості, де практично відсутні шляхи під’їзду автомобільної техніки", – зазначається в інформації.

Також повідомляється, що під ранок рятувальники ліквідували пожежу.

Водночас, у соцмережі мешканка Городка Ганна повідомила, що острів, який фактично у центрі села, підпалюють щороку. Місяць тому він також горів, але шкоди було не так багато. Цього разу на ньому вигоріло майже все.

Місцеві жителі стверджують, що цієї ночі неодноразово телефонували рятувальникам, але пожежники приїхали не одразу.

Максим Старенький із прес-служби ДСНС в області на такі звинувачення зазначив: «Ми зателефонували до керівництва сільради і нам повідомили, що немає потреби виїздити. Коли викликів побільшало, наші підрозділи виїхали і ліквідували пожежу».

Причини та наслідки пожежі з’ясовують.

До слова, на острові гніздяться багато птахів, зокрема чаплі, лебеді, качки. Також ростуть рідкісні та малопоширені види рослин — цибуля круглоголова, оман мечолистий, осока притиснута, осока повисла. Виявлена велика популяція Пальчатокорінника м'ясочервоного, біля підніжжя схилу зростає Пальчатокорінник Фукса (обидва види занесені до Червоної книги України).


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • Василь
    Василь

    Що ж тут скажеш. Свині, люди свині.

    25 липня 2018, 09:11
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися