Як розвивається інклюзивна освіта на Рівненщині
Рівненщина

Як розвивається інклюзивна освіта на Рівненщині

24 травня 2019, 09:02
0
0
Сподобалось?
0

Розвиток інклюзивної освіти в області обговорили на засіданні колегії управління освіти і науки Рівненської ОДА.

У залі зібралися директори інклюзивно-ресурсних центрів, начальники відділів та управлінь освіти міст, районів і ОТГ.

 

«Рівненщина пишається результатами впровадження інклюзії в освітнє середовище. Зроблено дуже багато: відкрито інклюзивно-ресурсні центри, інклюзивні класи, групи в дошкіллі. Понад 2 тисячі педагогічних працівників пройшли навчання з підвищення фахової компетентності щодо освіти дітей з особливими освітніми потребами. Введено 432 посади асистента вчителя та 34 – асистента вихователя», –  зауважила заступник голови Рівненської ОДА Світлана Богатирчук-Кривко.

 

Завідуюча сектора інклюзивної освіти управління освіти і науки ОДА Юлія Ковальчук у своєму виступі проаналізувала організацію інклюзивного навчання, забезпечення використання освітньої субвенції на придбання обладнання для оснащення ресурсних кімнат, доступ до освітнього процесу асистента дитини. Презентувала інформаційний портал «Система автоматизації роботи ІРЦ», який  в онлайн режимі не тільки показує мережу, а й реєструє на комплексну психолого-педагогічну оцінку розвитку дитини.

 

Особливу увагу звернули на учнів, які навчаються на індивідуальній формі навчання. Григорій Таргонський зазначив, що діти, які мають особливі освітні потреби неодмінно мають вчитися у звичайних школах і бути соціалізованими.

 

Своїми успіхами та набутим досвідом в інклюзивній освіті ділилися начальники Вараського та Березнівського управлінь освіти та директор Сарненського ІРЦ.

 

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися