На Рівненщині пройшов фестиваль повітряних зміїв
Рівненщина

На Рівненщині пройшов фестиваль повітряних зміїв

25 квітня 2019, 09:11
0
0
Сподобалось?
0

У щорічному фестивалі «Поліське небо», який організовує Центр науково-технічної творчості, змагалося 38 учасників.

Конструкції запускали юні авіамоделісти з 11 районів області, віком від 8 до 18 років.

 

Директор центру Володимир Южаков розповів, що цьогоріч змайстровано 16 нових повітряних зміїв.

 

Власноруч створені вироби учасники змагань змогли випробувати у таких 6 класах: плоский, коробчастий, керований, експериментальний, міні та змій-потяг. Конструкції різні за об’ємом, формою та розмірами, деякі, навіть, із звуковими та світловими маячками.

Переможців визначали за більшою кількістю балів. Трійку лідерів очолили:  команди з Дубенського та Рівненського районів, а також з Костополя. Переможці отримали путівку на участь у Всеукраїнському фестивалі.

 

«Піднявся несприятливий вітер. Було багато поламаних та побитих зміїв, але дитячих сліз ми не бачили. Всі йдуть до кінця, змагаються за першість як дорослі», - зазначає головний суддя змагань Віктор Примачок.

В аеропорту можна було помітити не тільки учасників, а й жителів міста, цілі родини, які прийшли подивитися на захоплююче видовище. Хтось фотографував, а інші – вчилися тонкощам техніки запусків.

 

Варто зазначити, що фестиваль проходить вже понад 15 років, але організатори зауважують, що на Рівненському летовищі найсприятливіша роза вітрів.

 

 «Мені приємно співпрацювати з людьми, які цікавляться не тільки комп’ютерними іграми. Можливо, серед вас є майбутні парашутисти, авіатори та працівники аеродрому. Підтверджую, що і змагання з картингу теж проходитимуть у нас», – відзначив директор рівненського аеропорту Ігор Насинюк.

 

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися