На Рівненщині з вагона витік аміак
Рівненщина

На Рівненщині з вагона витік аміак

13 червня 2019, 13:09
0
0
Сподобалось?
0

У середу, 12 червня, близько шостої ранку у південному парку залізничної станції у місті Здолбунів, що на Рівненщині, під час зчеплення вагонів трапилася надзвичайна ситуація.

Вагони, як повідомили журналістам "РВ" очевидці події, зіткнулися – і від цього в одному сталася розгерметизація. З щілини, що утворилася, одразу почав витікати аміак.

Вчора РВ намагалося отримати офіційну інформацію у залізничників, проте у рівненській дирекції та Львівській залізниці зазначали, що про інцидент не знають.

Лише сьогодні вдалося отримати підтверджувальні факти. На місці події вчора працювали екологи Державної екологічної інспекції Поліського округу.  Щойно вони повідомили РВ, що витікла незначна кількість аміаку, його зупинила щебенева подушка, що є під коліями. До того ж  залізничники полили його водою, таким чином розбавшивши. Вони запевняють, що загрози для навколишнього середовища та здоров'ю людей немає.    

Аміак – один з найпоширеніших промислових хімікатів, який шкідливий для здоров’я людини. Як тільки аміак потрапляє на шкіру, до дихальних шляхів чи очей, він формує їдкий гідроксид амонію, що призводить до пошкодження тканин організму.  

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися