Рівненщина

На Рівненському полігоні вчили танкістів поводитися під водою

17 жовтня 2018, 11:25
0
0
Сподобалось?
0

На Рівненському загальновійськовому полігоні, в рамках тактико-спеціальної підготовки танкового батальйону 30 окремої механізованої бригади імені Князя Костянтина Острозького, відбулись практичні заняття з порядку дій під водою. Зокрема, спускання танкістів під воду в ізолюючому протигазі, тренування перебувати під водою на витривалість, переміщення, пересування вантажу та буксирувального тросу, а також дії екіпажу в затопленому танку та вихід з нього.

Як зазначив старший на навчальному місці офіцер танкового батальйону, саме тут, в класі легководолазної підготовки є унікальна можливість перебороти свій страх замкнутого простору. Незважаючи на деяку невпевненість жоден з бійців не відмовився від виконання нормативів, більше того, були й такі, що просилися ще раз пройти таке випробування.

- Щоб зробити одне занурення, військовослужбовцям всіх категорій служби за контрактом: рядовим, сержантам, старшинам та офіцерам довелося чимало тренуватися на суходолі та відпрацьовувати кожен елемент до автоматизму. Найважче завдання навчитися діяти в нестандартних ситуаціях. Тут працює тільки одне правило – це виконання чіткого алгоритму дій екіпажу.

За результатом занять всі танкісти успішно справилися випробуваннями та піднялися на чергову сходинку в нарощуванні індивідуальних навиків та спроможностей екіпажів танків Т-64 БВ, які повинні завжди бути готовими до виконання бойових завдань.

Командування танкового батальйону 30 окремої механізованої бригади планово виконує заходи індивідуальної та колективної підготовки підлеглих, відновлення військової техніки та набуття бойових спроможностей бійців, які тільки в червні завершили виконання завдань у складі Операції об’єднаних сил й готові за першою командою знову стати на захист східних кордонів нашої Вітчизни.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися