Невідома хвороба прикувала дівчину до ліжка
Рівненщина

Невідома хвороба прикувала дівчину до ліжка

6 грудня 2018, 09:39
0
0
Сподобалось?
0

Ось уже 3 роки 25-літня Катерина Свирида з міста Дубна Рівненської області прикута до ліжка. Хвороба паралізувала дівчині руки та ноги. Українські лікарі казали, що дубенчанка страждає на Синдром Гієна-Барре. Втім закордонні медики спростували цей діагноз. Наразі рідні Каті збирають кошти на діагностику за кордоном, аби дізнатися, чим саме вона хворіє. 

Попри недугу, Катерина усміхнена, привітна та життєрадісна дівчина. Вказуючи на стілець, просить сісти навпроти неї, ближче до ліжка, аби добре бачити співрозмовника. Зізнається, через хворобу впав зір, стало важко говорити.

– Хвороба «підкосила» мене несподівано. Захворіла на грип, простуда проходила з незнаними ускладненнями, а потім почали німіти пальці на руках та ногах. Потім взагалі не змогла встати на ноги, – розповідає Катя Свирида. – Я збиралася в Німеччину на заробітки їхати, вже й документи почала робити. Проте недуга перекреслила всі плани. Скільки ми вже по лікарнях виїздили, обстежень пройшли, й порахувати важко. Проте точного діагнозу не знаємо й досі.

Спершу Катерині ставили діагноз розсіяний склероз. Згодом – Синдром Гієна-Барре – гостра запальна полірадикулонейропатія, яка проявляється млявими парезами і паралічами, порушеннями чутливості, вегетативними розладами. Втім нещодавно рідні дівчини вирішили проконсультуватися із закордонними лікарями. Епікриси хворої відправили до клінік Туреччини, Німеччини та Ізраїлю. Відповідь, яка прийшла із двох клінік, вибила родину з колії: синдром не підтвердився. Аби встановити точний діагноз, Катерину Свириду запросили пройти діагностику на місці. Вартість обстеження – близько 10 тисяч доларів.

– Така сума для нас не підйомна, оскільки чимало на лікування в Україні. Кілька місяців тому нам прописали дорого вартісне капання. На жаль, грошей вистачило лише на половину курсу, тож змушені були перервати терапію, – зітхає дубенчанка. – Хоча результати від вливання були помітними – я починала по трохи ворушити пальцями. Проте тривала перерва звела покращення нанівець. І тепер все треба починати з початку.

 Допомогти Катерині Свириді можна за реквізитами:

5168 7573 4402 9428
Рахунок на ім’я сестри
Хмеленко Наталія Вікторівна
Контактні особи:

мама Свирида Марина 0993416915

Сестра Хмеленко Наталія 0665497061
Перекази із-за кордону через Money Gram
Або Western Union на ім’я сестри Natalia Khmelenko.

 

Марія МАРТИНЮК,

Рівненська область


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися