Погоня на Рівненщині: зловмисник протаранив поліцейське авто
Рівненщина

Погоня на Рівненщині: зловмисник протаранив поліцейське авто

18 грудня 2018, 19:14
0
0
Сподобалось?
0

На вулиці Льонокомбінатівська, що в Рівному, екіпаж роти поліції особливого призначення, помітив автомобіль «Mercedes-Benz ML 430», який їхав без світла зовнішніх фар. Водій проігнорував вимогу поліцейських зупинитися та почав утікати.

Отримавши відповідну інформацію в радіоефірі, екіпажі патрульної поліції розпочали переслідувати позашляховик, який промчавши чотири вулиці у Рівному, виїхав на автодорогу «Київ-Чоп» та рухався у напрямку столиці. Неподалік села Горбаків Гощанського району поліцейські службовим автомобілем заблокували рух утікачеві, утім той здійснив маневр розвороту та поїхав у сторону Рівного зустрічною смугою, наражаючи на небезпеку усіх учасників дорожнього руху.

Поліцейські, аби зупинити правопорушника, на міжнародній трасі поблизу Рівного знову створили штучний затор. Водій автомобіля «Mercedes-Benz» об’їхав стоячий транспорт та зіткнувся зі службовим автомобілем «Mitsubushi Outlander», під керуванням 22-річного молодшого лейтенанта поліції, який їхав на підмогу колегам з увімкненими маячками синього та червоного кольорів. Після цього водій позашляховика, не зупиняючись, продовжив втечу. Близько 23 години на вулиці Басівкутська під час переслідування екіпаж патрульних почав здійснювати обгін авто зловмисника. У цей час водій «Mercedes-Benz ML 430», скерував свій транспортний засіб на службовий «Mitsubushi Outlander», намагаючись скинути його з дороги.

Унаслідок зіткнення обидва авто здійснили наїзд на придорожнє огородження. Після зупинки, троє поліцейських вийшли з автомобіля і намагалися наблизитися до автомобіля «Mercedes-Benz», водій якого почав рух заднім ходом на поліцейських. Відтак, поліцейські змушені були здійснити кілька пострілів по його колесах. Внаслідок застосування зброї ніхто не постраждав.

З’ясувалося, що за кермом позашляховика перебував 42-річний житель селища Понінка Хмельницької області. В салоні «Mercedes-Benz» також перебувала 38-річна дружина водія та малолітня донька. Чому чинив опір, наражаючи на небезпеку себе, свою сім’ю, пішоходів, водіїв та працівників поліції пояснити не зміг.
Під час переслідування та затримання травмувалися троє поліцейських. Їх наразі оглядають медики. Крім того, пошкоджено два службових автомобіля. 

Чоловіка затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та помістили до ізолятору тимчасового тримання. Вирішується питання про повідомлення йому про підозру у вчиненні злочину за попередньою правовою кваліфікацією частини 2 статті 342 (опір працівникові правоохоронного органу) Кримінального кодексу України та обрання міри запобіжного заходу.

Під час огляду транспортного засобу поліцейські виявили пневматичні пістолет та гвинтівку.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися