Районні лікарні Рівненщини отримають сучасне кардіологічне обладнання
Рівненщина

Районні лікарні Рівненщини отримають сучасне кардіологічне обладнання

27 лютого 2019, 18:25
0
0
Сподобалось?
0

Завдяки реалізації проекту Світового банку «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей» обласне управління охорони здоров’я продовжує закуповувати кардіологічне обладнання для районних лікарень Рівненщини.

Зокрема, в рамках реалізації проекту була підписана угода на постачання 19 кардіографів та обладнання для цілодобового Холтерівського моніторування.

Нагадаємо, що одним з напрямків реалізації проекту Світового банку на Рівненщині є оновлення кардіологічного обладнання в усіх районних лікарнях області. Раніше ми вже повідомляли про закупівлю кардіо-васкулярних сканерів, дефібриляторів-моніторів а також апаратів для експрес-визначення тропоніну, D-дімеру та інших кардіо-маркерів. Сьогодні ж обласне управління охорони здоров’я Рівненської ОДА підписало угоду на закупівлю 19 електрокардіографів та приладів для комбінованого добового Холтерівського моніторування.

«Якщо говорити простими словами, то прилад для Холтерівського моніторингу – це міні-комп’ютер який кріпиться до пацієнта і протягом доби записує кардіограму та фіксує рівень артеріального тиску. На основі цих даних лікар може встановити більш точний діагноз, оскільки матиме показники за добу, а не за 3 хв. під час візиту пацієнта до лікарні», - пояснює курівник групи впровадження проекту Світового банку на Рівненщині Сергій Рибачок.

Разом з цим Сергій Рибачок відмічає, що раніше такого обладнання наші районні лікарні практично не мали.

Також, окрім приладів для Холтерівського моніторування кожна районна лікарня отримай є електрокардіограф. А вже найближчим часом планується підписання угоди на придбання системи для проведення тредміл-тесту. Таким чином буде реалізований один з компонентів проекту, а саме буде проведено переоснащення кардіологічним обладнанням лікарень вторинного рівня.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися