Рівненщина

Рівненські СБУшники затримали шпигуна «ДНР»

17 лютого 2015, 08:39
0
0
Сподобалось?
0

Оперативна група УСБУ в Рівненській області у селі Максимільянівка Мар’їнського району Донецької області затримала інформатора самопроголошеної республіки «ДНР», який працював молодшим інспектором виправної колонії. Встановлено, що 40-річного мешканця Донеччини у листопаді 2014 року завербував член диверсійно-розвідувальної групи терористичної організації на прізвисько «Малий». Бойовик спочатку особисто телефонував чоловіку та цікавився настроями місцевого населення, розпитував про місця дислокації військової техніки, артилерії ЗС України та чисельності військовослужбовців у районі. Згодом завдання систематично повідомляти йому розвіддані. У разі відмови бойовик погрожував фізичною розправою над його родиною.

Із службовим посвідченням інспектора Селидівської виправної колонії інформатор вільно пересувався територією району та протягом грудня 2014 – січня 2015 років збирав і передавав «Малому» розвідувальні дані через мобільний зв'язок. Отриману інформацію терористи використовували для ведення артилерійських обстрілів населених пунктів.

Затриманому оголошено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, повідомляє прес-служба УСБУ в Рівненській області.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися