Село на Рівненщині перетворилося на «пилораму», яка переробляє крадений ліс із Житомирщини
Рівненщина

Село на Рівненщині перетворилося на «пилораму», яка переробляє крадений ліс із Житомирщини

4 травня 2018, 20:03
0
0
Сподобалось?
0

Днями чисельний загін правоохоронців із Житомирщини провів спецоперацію у селі Борове Рокитнівського району Рівненської області. Воно межує з Городницьким лісгоспом Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства. Жителі борового крадуть у сусідів ліс.

Під час спецоперації  житомирських правоохоронців селяни чинили опір силовикам. Вони кидалися під службові автомобілі, які вивозили деревину й обладнання, та погрожували підпалом транспортних засобів. У такий спосіб люди намагалися відстояти можливість незаконно вирубувати ліс у Житомирській області та займатися його підпільною переробкою.

Про це сьогодні йшлося на прес-конференції в ГУНП Житомирської області щодо розслідування незаконних вирубок лісу на території Городницького лісгоспу Новоград-Волинського району, пише «Житомирський кур’єр».

За словами правоохоронців, у селі Борове налагодили цілий промисел переробки та збуту вкраденої деревини. Місцеві апелюють до того, що крадуть ліс, бо треба за щось годувати дітей. Натомість кадри аерозйомки, яка проводилася під час спецоперації, доводять – ділки мають техніку та обладнання, які коштують немало грошей, а тому обсяги прибутків у них значні.

Заступник начальника ГУНП – начальник слідчого управління ГУНП Олександр Радченко розповів, що сільський голова Борового виступав на захист місцевих жителів.

«Коли вже знаючи село, встановивши організаторів, туди виїхала наша слідча група, аби провести слідчі дії, там зібралося близько 150 жителів, які пошкодили службовий автомобіль, побивши ліхтарі. Сільський голова каже, їдьте звідси, бо вам зараз спалять автомобіль і більше сюди не приїжджайте… Коли ми залишали це село після проведення слідчих дій та обшуків, там зібралося понад 100 осіб, які не давали нам вийти та мали намір розвантажити автомобіль. Ми змушені були за допомогою спеціальних підрозділів пробивати дорогу. Це село, де люди не поважають владу і вважають, що крадіжка лісу можлива, коли треба готувати дітей», — каже Радченко.

За словами правоохоронців, під час вилучення обладнання самі власники пилорам визнали, що переробляли крадену деревину. Вони погодилися на її вилучення, але просили в поліції залишити обладнання, ігноруючи, що його кваліфікують як знаряддя злочину.

До забезпечення слідчих заходів за підтримки підрозділів Національної поліції України та Житомирського обласного управління лісового і мисливського господарства  залучалось до 400 правоохоронців. Проведено 14 санкціонованих обшуків. Вілучено біля 250 кубометрів деревини та пиломатериалів.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися