У Рівненській єпархії УПЦ КП розповіли про міжконфесійний конфлікт у Птичі
Рівненщина

У Рівненській єпархії УПЦ КП розповіли про міжконфесійний конфлікт у Птичі

31 грудня 2014, 00:14
1
-1
Сподобалось?
-1

Вчора у Рівному ієрархи УПЦ КП провели прес-конференцію, на якій розповіли про конфлікт із представниками Московського патріархату в селі Птича Дубенського.

За словами архієпископа Рівненського та Острозького Іларіона, більшість вірян проголосували за перехід під юрисдикцію Української православної церкви Київського патріархату. Однак не можуть відправляти богослужіння у своїй церкві, бо перешкоджають цьому невідомі ченці та прихильники УПЦ. Останні, припускає, прибувають з інших регіонів. Додає, невідомі у підрясниках ченців Почаївської Лаври, які 26-27 грудня перекривали дорогу у селі Птича та не пускали похоронні процесії, що супроводжували загиблих воїнів АТО, були озброєні битами та арматурою. Вони не розуміли української мови, передає http://zik.ua.

Протоієрей Ігор Загребельний, який був із прихожанами Київського патріархату під час протистояння у селі Птича, засвідчив, що саме священик УПЦ (МП) роздавав сокири та арматуру.

Аби уникнути протистоянь у майбутньому та дійти згоди про утворення в Україні єдиної православної церкви, представники Рівненської єпархії УПЦ КП закликали духовенство Московського патріархату до діалогу.

https://www.youtube.com/watch?v=iRVK2RqJmaQ


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • Не існує такої Церкви як УПЦ КП, це РОЗКОЛЬНИКИ, прирівнені УСІМ ПРАВОСЛАВНИМ СВІТОМ до сектантів: "Православні ієрархи світу про український розкол" читайте: http://vira.in.ua/texts/hierarchs_about_schizm.htm

    31 грудня 2014, 10:36
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися