У Рівному діти з вадами слуху не отримують слухові апарати
Рівненщина

У Рівному діти з вадами слуху не отримують слухові апарати

6 березня 2019, 18:10
0
0
Сподобалось?
0

Про це рід час круглого столу "Охорона вуха та слуху" повідомила лікарка-статистик міського управління охорони здоров’я Марія Грабовець. 

З її слів, станом на сьогодні у Рівному слухопротезування потребують 39 дітей. Гроші для цього, згідно постанови Кабінету міністрів, повинні виділятись з державного та місцевого бюджетів. Як розповіла Марія Грабовець, востаннє коштом бюджету слухові апарати для дітей у Рівному купляли у 2015 році, передає UA:Рівне.

– Місто за свої кошти забезпечити цих дітей не може. Ми підготували звернення, яке оприлюднили на сайті міської ради, воно на цій сесії буде озвучене. 39 дітей потребують слухових апаратів і один дорослий – імплантацію. Питання відкрите: що робити сім’ям. Поки не буде допомоги з державного бюджету, місто не може саме забезпечити дітей. Ми не можемо купити одній дитині, іншій не купити, – каже лікарка-статистик міського управління охорони здоров’я Марія Грабовець.

– Слухові апарати дітям потрібні, щоб встигнути розвиватись, ходити у школи і садочки, могли спілкуватися з підлітками. Апарат коштує чималі гроші: 25-10 тисяч гривень, імплант – 820 тисяч. Мовні процеси треба міняти кожні 5 років, коштує це чимало. Ці суми зараз на плечах батьків, – розповіла засновниця ГО "Чути завжди" Ірина Хомюк.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися