У Рівному відбудеться Фестиваль волонтерства проти еміграції
Рівненщина

У Рівному відбудеться Фестиваль волонтерства проти еміграції

15 січня 2019, 19:19
0
0
Сподобалось?
0

Фестиваль волонтерів Global Youth Fest відбудеться у Рівному вже 26 січня

 

Він проходитиме під гаслом «Ми відкриваємо світ та повертаємося, аби відкрити Україну світові».

 

Таку подію анонсувала Всеукраїнська громадська організація «GlobalYouthCommunity» під час зустрічі з керівництвом Рівненської облдержадміністрації.

 

Мета фесту – привернення уваги суспільства до проблеми еміграції українців та популяризація волонтерства.

 

«У Південній Кореї був створений Інноваційний інститут з виховання молоді. З 2016 року аналогічна установа працює в Україні. При ній діє «Global Youth Community», волонтери якої займатися соціальною роботою з українською молоддю. В першу чергу, їхня робота направлена на виховання патріотичної молоді з лідерськими навичками, які розбудовуватимуть країну», - розповідає Андрій Міфтахов, секретар ректора Інституту.

 

Нині фахівці Інноваційний інститут з виховання молоді спільно з «GlobalYouthCommunity» працюють у 60 вищих навчальних закладах в 16 областях України. Основна діяльність – це проведення форумів, освітніх заходів, спрямованих на виховання сильної особистості з якостями лідера.

 

 «Зараз Україна адаптується у сучасному світі. Молоді люди емігрують, але багато хто повертається. Тому корейський досвід в плані формування у молоді твердої життєвої позиції та вирішення їх соціальних проблем нам буде цікавий», - зазначив голова ОДА Олексій Муляренко.

 

Як розповів засновник громадської організації «GlobalYouthCommunity» Пак Сонг Су, організація має волонтерську програму, в рамках якої студенти мають змогу поїхати до країн Африки, Південної та Північної Америки, Азії.

 

«Там вони проживають рік. Волонтерство загартовує дух, вчить знаходити шляхи вирішення складних завдань, а найголовніше – формує патріотичний дух. Повертаючись додому, хлопці та дівчата використовують набуті знання задля побудови своєї країни», - каже Пак Сонг Су.

 

Ще одним із напрямків організації – це проведення Фестивалю волонтерів Global Youth Fest. Перший такий захід торік був проведений в Києві, другий запланували – у Рівному.

 

«Подію відвідають волонтери, які побували у різних країнах, вони розкажуть власні історії, познайомлять учасників з культурою інших країн. Будуть тут і національні танці та автентична музика», - зазначив засновник громадської організації «Global Youth Community» Пак Сонг Су.

 

 

 

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися