Вишиває книги відомих поетів
Рівненщина

Вишиває книги відомих поетів

7 грудня 2018, 12:06
0
0
Сподобалось?
0

У доробку рівнянки Олени Медведєвої більше двох десятків рукотворних книг, які не мають аналогів в Україні. Вишивана, солом’яна, бісерова, бурштинова, в’язана спицями… До того ж, жінка розробила власний стиль вишивання, який захистила авторським правом.

– Ніколи не думала, що вишиватиму книги. Проте завжди мріяла створити щось оригінальне, самобутнє, те, чого раніше не було. Найперше ж вишила «Кобзаря» Тараса Шевченка. Згодом – «Народна пісня» Івана Франка, «Я поцілую мальву у щоку» Ліни Костенко… – пригадує Олена Медведєва. – Коли працюю, не стежу за часом. Особливо, коли одночасно створюю декілька видань. Тож скільки часу витрачаю на одну збірку, порахувати важко. У 2014 році я вишила одразу дві книги іноземними мовами – Adam Mickiewicz «Oda do Mlodosci» та «Bible Psalms».

Також рівнянка винайшла власну технологію вишивки і навіть запатентувала її. Для цього подала український, англійський та польський вишивані алфавіти до відповідного органа, який і засвідчив, що таких у світі більше не існує. Нині має аж три свідоцтва на право власності трьома шрифтами. 

– Мої креативні книги багато подорожують різними виставковими залами. Я маю чимало досвіду, який можу передати молоді. Тож уже задумуюся над тим, аби створити інтерактивний музей «Креативної книги», – завершує Олена.

Марія МАРТИНЮК, м. Рівне

Фото надані Оленою МЕДВЕДЄВОЮ

Передрук заборонено!


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися