Тернопілля

Як російські спецслужби вербують тернополян

21 червня 2017, 14:50
0
0
Сподобалось?
0

Працівники Служби безпеки України продовжують фіксувати спроби російських спецслужб вербувати українських громадян та змушувати їх до співпраці. Про це повідомляє «Високий Замок».

Як зазначається, для здобуття інформації прізвищ командирів, чисельності, озброєності та дислокації військових частин, що задіяні у проведенні АТО, російські прикордонники разом із співробітниками ФСБ заохочують перевізників до регулярного направлення у Росію нелегальних мігрантів з України, яких згодом самі ж затримують та допитують на кордоні.

Так, один із мешканців Тернопільщини після повернення з Росії самостійно звернувся у регіональне управління СБУ, де розказав контррозвідникам про те, як російські прикордонники та працівники ФСБ затримали його та намагалися завербувати для перевезення мігрантів з України. Як вночі посеред лісу озброєні прикордонники почали виводити українців з авто по одному, нібито для складання протоколу про скоєння адміністративного правопорушення. Натомість, заробітчан відводили в сторону, де їх вже чекали офіцери ФСБ, які фактично проводили їх допити.

Водій розповів, що представники ФСБ випитували у всіх затриманих чи були вони на Євромайдані, чи служили вони в АТО, чи знайомі особисто із учасниками бойових дій, а також багато інших аналогічних питань, не пов’язаних із фактом їх затримання. Крім того, російські силовики намагалися схилити тернополянина повернутися на територію Білорусі, щоб провезти вже відомим водію маршрутом чергову групу нелегалів. У випадку згоди, українцеві обіцяли щедру винагороду та гарантії безперешкодного перетину україно-російського кордону в майбутньому. Він не погодився, тому негайно був витворений з РФ.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися