На Тернопільщині облаштують сонячну електростанцію
Тернопілля

На Тернопільщині облаштують сонячну електростанцію

28 березня 2018, 10:54
0
0
Сподобалось?
0
За участю голови РДА Ігоря Яворського відбулись громадські слухання в селі Лопушани. Вирішували питання будівництва та розміщення сонячної електростанції на двох земельних ділянках загальною площею 64,1 га та потужністю 22,78 МВт на території Гукалівської сільської ради Зборівського району Тернопільської області (за межами населеного пункту).

Як повідомляє 0353, на зустрічі були присутні перший заступник голови РДА Михайло Бігус, в.о. начальника відділу архітектури, містобудування, розвитку інфраструктури та ЖКГ райдержадміністрації Ігор Шуберт, депутат Зборівської райради Степан Прінь, а також Чун Хен – директор компанії «Донсо ЛТД» (Республіка Корея).

У ході обговорень місцева громада підтримала проект розміщення сонячної електростанції на території Гукалівської сільської ради. У свою чергу, інвестори обіцяли сприяти соціально- економічному розвитку місцевої громади зокрема та району в цілому.

Реалізація проекту дає багато переваг для місцевих жителів. Зокрема, сільський бюджет додатково наповниться коштами в розмірі близько 600-900 тисяч гривень від орендної плати (залежно від вартості землі та орендної ставки), що значно покращить соціально- економічний стан громади. Також на майбутньому підприємстві працюватиме 20-30 осіб та сезонні робітники, що дасть змогу працевлаштуватись жителям Зборівщини.

 До слова, загальна вартість проекту – близько 100 млн. євро.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися