Такою рідні запамятали Лєну
Тернопілля

Дівчина колола суперницю вилами, добивала металевою трубою і лопатою

17 травня 2018, 15:52
0
0
Сподобалось?
0

 

Так страшно помстилася за свою любов

Любов штовхає не лише на подвиги, а й на страшні злочини. Один з таких диких випадків, які важко осягнути людським розумом, нещодавно стався на Тернопільщині. У містечку Кременець знайшли тіло 19-річної дівчини, студентки педагогічного коледжу, з проламаною головою. Воно  було поколоте вилами. Бідолашна мала й інші численні травми на тілі. Як виявилося, так над нею познущалася подруга її знайомого.

 

Вітчим просив того дня залишитися вдома

Про загиблу Лєну Камінську в Кременці та рідному селі Комарівка Кременецького району розповідають лише найкраще. Була веселою, компанійською, доброю, щирою. А ще мала талант до малювання, тож мріяла саме з мистецтвом пов’язати своє життя.

Дівчинку змалку мама виховувала сама. Як це важко – одній жінці ставити дитину на ноги – знає лише той, кого спіткала подібна доля. І Оксана зробила все, аби донька виросла її гордістю.

– То душа була людина, – ледве стримуючись від хвилювання, розповідає про дівчину дядько Микола Камінський. – Настільки добра – вам не передати. Як з нею могло таке статися? Ми всі шоковані.

Кілька років тому мама Оксана зважилася пов’язати свою долю з іншим чоловіком. Донька з повагою ставилася до неньчиного вибору, жили усі разом, дружно. І того злощасного дня, коли з дівчиною сталася біда, саме вітчим, за словами дядька, останній бачив її вдома живою:

– Лєна прийшла додому в обід, поїла і стала збиратися. Вітчим запитав її, куди. Та пояснила, що ще має пари в коледжі. Він попросив лишитися щось допомогти матері, але Лєна не послухала. Сказала, що в неї є четверта пара, тож має на ній бути. А вже за кілька годин вона була мертвою…

Зв’язалася із «зеком»

Лєну знайшли далеко від навчального закладу. Її закривавлене тіло лежало у… «притоні». Так місцеві мешканці називають злощасний дім, у якому розігралася кривава драма. Він далеко від центру. Щоб добратися туди, треба довгенько йти стрімко під гору. І ми були змушені залишити редакційний автомобіль, бо проїхати глиняною вуличкою фактично неможливо.

Багатьох, хто знав Лєну, хвилює питання: чи свідомо дівчина туди прийшла? Адже це страшне місце. І нам вдалося дізнатися, хто її туди привів.

У дівчини був на п’ять років старший друг. Назвемо його Ігорем. Хлопець сам з іншої області, але останнім часом проживав у Кременці у своєї бабусі. Він уже мав проблеми із законом і відбував покарання у місцях позбавлення волі. Чи знала про це дівчина, невідомо.

Ким був для Лєни цей хлопець? Важко сказати. Можливо, між ними була симпатія, та вона нічого про Ігоря не розповідала мамі. А десь за тиждень до трагедії цей хлопець познайомив Лєну зі своєю 19-річною подругою Лідою.

Обличчя аж опухло від завданих ударів

Ліда – дівчина з неблагополучної родини. Її мати уже не раз перебувала за ґратами. Вітчим теж побував у місцях позбавлення волі. Хоча сама дівчина проблем з криміналом не мала. Вона теж єдина донька в сім’ї.

Отож останній тиждень ця «трійця» часто була разом – зустрічалися «на хаті» у Ліди. І той злощасний вечір Лєна вирішила провести у сумнівній компанії. Хоча попередньо алкоголь на момент, коли спалахнула суперечка, дівчата не вживали. Ігор пішов з тієї хати раніше. Він не був свідком моторошної драми, яка розігралася через нього.

Як нам стало відомо, дівчата посперечалися саме через хлопця. Хоч той ні з однією, ні з іншою не зустрічався. У якийсь момент злість юної господині перейшла межу. Вона вийшла з дому у двір, взяла там лопату, вила та металеву трубу й повернулася в кімнату, де сиділа Лєна. За мить вона стала гамселити гостю по чому бачила, та найбільше – по голові. Так мстилася за свою любов, бо приревнувала хлопця до нової знайомої.

До сусідньої хати – кілька метрів. За зовнішнім виглядом обійстя можна судити, що там живуть дбайливі господарі. Та чи їх вдома не виявилося, чи не звернули уваги на підозрілий шум (а було близько восьмої вечора)… Словом, рятувати Лєну було нікому.

Коли на місце злочину прибули правоохоронці, жахнулися побаченому: все у помешканні було перевернуте. А Лєна Камінська лежала вся в крові, її обличчя опухло від ударів.

У ці вихідні мала б святкувати своє 19-річчя

Поліція розшукала матір загиблої. Та по телефону повідомляти про трагедію не стали – викликали жінку до райвідділу. Оксана відразу зателефонувала братові й попросила поїхати з нею. Микола залишився чекати її біля будівлі.

– Я теж тоді ще нічого не знав, – каже чоловік. – Але як побачив, що приїхала «швидка», зрозумів, що сталася якась велика біда. Тоді мені сказали, що Лєну вбили, усі затримані дали свідчення. Хоча подробиць не розповідали. Сестрі й без того зробилося так погано, що їй мусили викликати лікаря.

Він разом із сином зносив з тієї «гори», де стоїть притон, тіло племінниці, аби згодом доставити його у морг. Але ні серце, ні розум не вірили, що ось так жахливо обірвалося життя рідної людини. Бачив ті страшні рани, й не міг втямити, що вони – справа дівочих рук:

– Це звірйо, не людина таке робила…

За душу замордованої дочки мати молиться по монастирях

Поховали дівчину в Комарівці біля бабусі. Велелюдний похорон зібрав близько двохсот людей. Маму, яка ледве від горя волочила ноги за труною, медики мусили добряче наколоти заспокійливим. Бо вона ж готувалася до дня народження донечки – 19 травня їй мало виповнитися дев’ятнадцять. А тут похорон.

Лєна лежала у труні така юна, у білій весільній сукні, яку їй так і не довелося одягнути у житті. На її могилці, буквально засипаній живими квітами, розділили коровай.

Матері важко прийти до тями від горя. Жінка за кілька останніх днів об’їздила багато монастирів – молиться за упокій замордованої доньчиної душі. Тим часом розслідування справи триває. Підозрюваній інкримінують умисне вбивство. Якщо експертиза доведе, що дівчина скоїла злочин при пам’яті і з особливою жорстокістю, їй може світити довічне ув’язнення.

Наталія КРАВЧУК, Тернопільська область

Фото автора та із сімейного архіву

Передрук заборонено!

 

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися